Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Pokojowo

Domyślnie

Dobre kadry i BW pasujące do obiektu fotografowanego.

Domyślnie

Będę pewnie monotematyczny i powiem ponownie, że niestety te kadry do mnie nie trafiają. Nie wiem co konkretnie chciałeś tymi zdjęciami pokazać ale ja oglądając je odnoszę wrażenie niepokoju obserwatora. Punkt widzenia "zza drzwi" kojarzy mi się z osobą która podgląda to co się dzieje w drugim pokoju. Dodatkowo zastosowanie kontrastowej obróbki wzmacnia efekt, wywołując u mnie zdecydowanie odmienne reakcje niż te które są tak jakby kojarzone z takimi miejscami, czyli literacką sielanką. Pisząc to zdałem sobie sprawę, że może o to chodziło aby odbić się od pewnego rodzaju szablonu. Natomiast biorąc pod uwagę pierwsze wrażenie, kompletnie nie zadziałało to prawidłowo. Stosowałem takie kadry robiąc zdjęcia w Majdanku i moim zdaniem tam się sprawdziły, ponieważ dzięki temu można było opowiedzieć jakąś historię. A tutaj np na zdjęciu nr 3 wydaje mi się, że ktoś umarł (takie wspomnienia z dzieciństwa które praktycznie ma każdy człowiek).

Oczywiście podkreślam po raz kolejny, iż jest to moja subiektywna opinia i mam nadzieję, że ktoś się z nią nie zgodzi oraz to sensownie uargumentuje

Domyślnie

Klimat wprowadza w glab kadrow. Podoba sie

Domyślnie

Poezja, klimat, no i to BW ! Brawo
    Pozdrawiam, Grzegorz.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów