Close

Strona 3998 z 4037 PierwszyPierwszy ... 29983498389839483988399639973998399940004008 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 39 971 do 39 980 z 40363

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kipcior Zobacz posta
    Bierzesz namiot, a co za tym idzie śpiwór, jakiś materac czy nastawiasz się na kwatery? Bo to tak naprawdę najwięcej zmienia.
    Dziękuję za odpowiedź.

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    Właśnie, jedyny problem to namiot mata i śpiwór. Reszta to drobnica.
    Dziękuję za odpowiedź.

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    No to w zasadzie potrzebujesz dwie zmiany ciuchów rowerowych, bo w pierwszej zaczynasz i jednej zmiany cywilnej, żeby po kwaterze nago nie latać.
    Torby pod siodło są z reguły kompresowalne w zakresie kilku litrów. Chyba Ortlieb ma taką 11-16 l. Torba na kierę nie jest takim złym pomysłem, bo pozwala zrównoważyć rozkład masy.
    Właśnie tak planuję z odzieżą. Dziękuję za odpowiedź.

Cytat Zamieszczone przez crusiek Zobacz posta
    Zatem dobrze skompresowana 9-10 litrowa torebunia powinna spyknac.
    Dziękuję za odpowiedź.

Cytat Zamieszczone przez elmo Zobacz posta
    Dycha z tylo to sporo miejsca. A piszesz że masz coś na kierę to już całkowicie wystarcza.
    I jak pisano wcześniej. Z przodu odciąży Ci tył. Więc nie bój się toreb mniejszych ale liczniejszych.
    Z jedną to jest tak, że jak coś potrzebne to na pewno jest na samym dole.
    Ja w zasadzie dobytek na ultra załatwiam teraz trzema torbami. No chyba że to małe ultra to stykają dwie. No chyba że pogoda murowana to jedna.
    Dziękuję za odpowiedź.

Cytat Zamieszczone przez LeonardZelig Zobacz posta
    O! Też się powoli przymierzam do jakichś worów/sakw. @siemalysy co będziesz brał?
    Pod sztycę planuję kupić Topeak Backloader. Chyba dziesięć litrów. Rozważam też zakup czegoś innego na kierownicę. Czegoś co pozwoli na łatwy i szybki dostęp do wnętrza. Zabieram drona i sterowanie do niego nie mieści mi się w torbie pod ramą. Dlatego myślę o torbie ULAC Coursier 2,7 L lub 3,8 L.

Pod ramę mam już Bontrager Adventure, a na ramę Tailfin Top Tube Bag - Flip.
    Kupiłem też torbę Topeak Frontloader, któej miałem użyć kilka tygodni temu, ale nie pykło. Niewykluczone, że to ona znajdzie się na kierownicy.

Domyślnie

Z torbą na kierę w przypadku baranka, trzeba sprawdzić czy wejdzie, na szerokość i na wysokość, a także czy da się zmieniać biegi. Choć to ostatnie najbardziej istotne jest w przypadku mechanicznego Shimano, gdzie cała klamka się wychyla. No i torbę warto zamontować na przynajmniej dwóch centymetrowych piankach, oczywiście na każdą ze stron, żeby można było złapać kierę od góry.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Topeak Frontloader ma w zestawie po trzy gumowe dystanse na stronę. Łączna ich grubość, to ok. 30-35 mm.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siemalysy Zobacz posta

Pod sztycę planuję kupić Topeak Backloader. Chyba dziesięć litrów.
    Nie wiem jaki i czy w ogóle robiłeś research pod tym kątem, ale to się podobno buja na wszystkie strony.
    Też miałem to kiedyś kupić, ale z tego względu zrezygnowałem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matomi Zobacz posta
    Nie wiem jaki i czy w ogóle robiłeś research pod tym kątem, ale to się podobno buja na wszystkie strony.
    Też miałem to kiedyś kupić, ale z tego względu zrezygnowałem.
    Nie robiłem rozeznania. Potrzebowałem kupić torbę do MTB, trochę na szybko, na jeden weekend. Ale ostatecznie jej nie zamontowałem, bo wyjazd w góry musiałem odpuścić.

Domyślnie

https://www.centrumrowerowe.pl/torba...0/?v_Id=212581

Ten nazwijmy to piórnik mam od początku wakacji. Fajnie się sprawuje na powrotach z fabryki.
    Zabrałem go też na r10 z tym że mocowałem go wówczas na mtb czyli prosta kierownica. Ale ten rozmiar jest na tyle mały że pasował bez problemu nawet na baranku szosy.
    Przy większych torbach na kierownicę z barankiem trza właśnie brać poprawkę czy zmieści się tak aby nie przeszkadzała przy zmianie biegów. O czym trafnie opisano kilka postów wyżej.

Co do dużych toreb pod siodłowych to właśnie problem jest z ich bujaniem na boki. Im bardziej wypchana i obciążona a co za tym idzie im bardziej oddalającą się jej końcówka od siodełka wówczas szanse na bujanie sie dramatycznie zwiększają.
    Wówczas nieodzowny jest dobry system zapięć. Wiele razy jechałem za ludźmi którzy, być może też za luźno przypięli torby, ale efekt był nie przymierzając do wycieraczki samochodowej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elmo Zobacz posta
    https://www.centrumrowerowe.pl/torba...0/?v_Id=212581

Ten nazwijmy to piórnik mam od początku wakacji. Fajnie się sprawuje na powrotach z fabryki.
    Zabrałem go też na r10 z tym że mocowałem go wówczas na mtb czyli prosta kierownica. Ale ten rozmiar jest na tyle mały że pasował bez problemu nawet na baranku szosy.
    Przy większych torbach na kierownicę z barankiem trza właśnie brać poprawkę czy zmieści się tak aby nie przeszkadzała przy zmianie biegów. O czym trafnie opisano kilka postów wyżej.

Co do dużych toreb pod siodłowych to właśnie problem jest z ich bujaniem na boki. Im bardziej wypchana i obciążona a co za tym idzie im bardziej oddalającą się jej końcówka od siodełka wówczas szanse na bujanie sie dramatycznie zwiększają.
    Wówczas nieodzowny jest dobry system zapięć. Wiele razy jechałem za ludźmi którzy, być może też za luźno przypięli torby, ale efekt był nie przymierzając do wycieraczki samochodowej.
    Dziękuję.

Na kierownicę rozważałem "piórnik", ale do niego nie zmieszczę sterowania od drona. Dlatego pewnie kupię tego ULAC 3,8 L.

Pod siodło pójdzie pewnie torba Topeak Backloader X 10L. Dokupię do tego stelaż, który zapewni, że torba nie będzie latać na boki. Taką mam nadzieję.

Jak na razie sobie wszystko planuje. Szukam gratów, toreb, itp. Natomiast pogoda zaczyna grać ze mną w pokera i z tego wszystkiego wyjdzie jedno wielkie nic.

Domyślnie

Z podobnych rzeczy znalazłem swego czasu komplet w Decathlonie - uprząż i worek (Riverside ADVT 900). W recenzji ktoś napisał, że przeszedł z bujającego Backloadera i tera jest dobrze. Sam worek wydaje się być fajną opcją do wykorzystania np. na SUPa, lub kajak.

Domyślnie

Jakbyście mieli do wyboru w jednym rowerze, w tym wypadku to będzie Road+, z dwóch dostępnych, wybralibyście 105 Di2 2x12 (34,50 / 11-34), czy Apexa XPLR AXS 1x12 (42 / 10-44)?
    Przy czym zaznaczyć trzeba, że 105 ma możliwość automatycznego wrzucania przodu.
    Różnica w cenie tysiak na korzyść shitmano.
    • ZABAWA W RAWKI WEŹ UDZIAŁ!
    • D7500 + S10-20 F/3,5 + S18-35 F/1.8 + S17-50 + N50 1.8 G + N55-300 + Sg8 F/3.5 csII + PORST MC 135 + Meike tube set || Cokin P / Marumi magnetic || FotoPro x4i || Stroboss 36N, 60N, X2, X rec
    • RX100 III
    • Flickr Pstryk || strava || yt

Domyślnie

Na pewno nie 105 bo to do szosy i będzie latać po widłach.

Strona 3998 z 4037 PierwszyPierwszy ... 29983498389839483988399639973998399940004008 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów