Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12
    cwyku
    Gość

Domyślnie Karta SD Extreme III 30MB/s

Mam pytanie czy to normalne, że po wyciągnięciu kart SD z aparatu i włożeniu jej do czytnika kart w laptopie, komputer ją widzi ale gdy chcę ją otworzyć wyskakuje komunikat "włóż kartę do dysku"?

Domyślnie

A włożyłeś ją odpowiednio? Wiem że to głupie pytanie ale SD do niektórych czytników nie wchodzą delikatnie tylko trzeba "na chamca" je wspomóc - chyba że włożyłeś stykami w drugą stronę
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

cwyku
    Gość

Domyślnie

Ja nie ten typ co wciska kwadratowe klocki w okrągłe otwory he he, ale dzięki za zainteresowanie.

Dodam, że próbowałem kiedyś odczytać kartę SD(nie pamiętam marki) z Nikona D90 (mojego kolegi) i też nic.

Domyślnie

To może coś jest nie tak z czytnikiem w laptopie? Próbowałeś zgrać tą kartę na innym czytniku? LUB Czy ten czytnik zgrywa poprawnie inne karty?
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

cwyku
    Gość

Domyślnie

miałem kiedyś zwykły aparat to zczytywał normalnie ale zaraz odpale drugi komp i sprawdzę.

Domyślnie

Mam dokladnie ta sama karte i zero problemow.

cwyku
    Gość

Domyślnie

Nie czyta tej karty na starym lapku, na nowym czyta. Może to tylko kwestia zainstalowania nowego sterownika. Pozdro

Domyślnie

Myślę że to problem ze sterownikami czytnika kart w laptopie.
    D300, D700, kilka szkiełek SB600 SB900

Domyślnie

czytnik nie obsluguje kart SD HC , prawdopodobnie . zdarzaja sie takie kwiatki w starszych laptopach

Domyślnie

Wydaje mi się że problem jest taki jak kolega wyżej przypuszcza.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów