Mam pytanie czy to normalne, że po wyciągnięciu kart SD z aparatu i włożeniu jej do czytnika kart w laptopie, komputer ją widzi ale gdy chcę ją otworzyć wyskakuje komunikat "włóż kartę do dysku"?
Szukaj
Mam pytanie czy to normalne, że po wyciągnięciu kart SD z aparatu i włożeniu jej do czytnika kart w laptopie, komputer ją widzi ale gdy chcę ją otworzyć wyskakuje komunikat "włóż kartę do dysku"?
A włożyłeś ją odpowiednio?Wiem że to głupie pytanie ale SD do niektórych czytników nie wchodzą delikatnie tylko trzeba "na chamca" je wspomóc - chyba że włożyłeś stykami w drugą stronę
![]()
Dawniej system N - obecnie L(M) + F
Ja nie ten typ co wciska kwadratowe klocki w okrągłe otwory he he, ale dzięki za zainteresowanie.
Dodam, że próbowałem kiedyś odczytać kartę SD(nie pamiętam marki) z Nikona D90 (mojego kolegi) i też nic.
To może coś jest nie tak z czytnikiem w laptopie? Próbowałeś zgrać tą kartę na innym czytniku? LUB Czy ten czytnik zgrywa poprawnie inne karty?
Dawniej system N - obecnie L(M) + F
miałem kiedyś zwykły aparat to zczytywał normalnie ale zaraz odpale drugi komp i sprawdzę.
Mam dokladnie ta sama karte i zero problemow.
Nie czyta tej karty na starym lapku, na nowym czyta. Może to tylko kwestia zainstalowania nowego sterownika. Pozdro
Myślę że to problem ze sterownikami czytnika kart w laptopie.
D300, D700, kilka szkiełek SB600 SB900
czytnik nie obsluguje kart SD HC , prawdopodobnie . zdarzaja sie takie kwiatki w starszych laptopach
Wydaje mi się że problem jest taki jak kolega wyżej przypuszcza.
Skontaktuj się z nami