Close

Strona 15 z 18 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 171

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Nie twierdzi, a tak jest!
    Nie wątpię w to ani trochę.

Zamiast "twierdzi", powinienem użyć "wszędzie podkreśla"... Nie miałem zamiaru poddawać w wątpliwość, urażać itp. mogło zabrzmieć dwuznacznie to co zacytowałeś - to fakt. Jeśli tak, to przepraszam.
    http://pawelwr7.flog.pl/
    D40; N:18-55VR i bez VR, 55-200VR, 50/1,8E; S50-150; SB-400

Domyślnie

wiecie co, czytam tak te posty, listy do i od Nikon Polska i mam nieodparte wrażenie.
    Że ktoś jeszcze nie wyrósł z piaskownicy. W normalnej firmie szefostwo wezwałoby szefa serwisu, zjechało z góry na dół i kazało wziąć się do roboty. A Doxxxowi napisało by coś w tym stylu:
    "dziękujemy za zwrócenie uwagi na działania serwisu, weźmiemy je pod uwagę. Dajcie nam jakiś czas, pół roku na wprowadzenie zmian." I siedziałoby cicho. Odniosło by to lepszy skutek niż ta cała śmieszna wojenka. Tym bardziej, że w serwisie idzie ku lepszemu. Co potwierdzają wpisy na żółtej stronie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miron19j Zobacz posta
    wiecie co, czytam tak te posty, listy do i od Nikon Polska i mam nieodparte wrażenie.
    Że ktoś jeszcze nie wyrósł z piaskownicy. W normalnej firmie szefostwo wezwałoby szefa serwisu, zjechało z góry na dół i kazało wziąć się do roboty. A Doxxxowi napisało by coś w tym stylu:
    "dziękujemy za zwrócenie uwagi na działania serwisu, weźmiemy je pod uwagę. Dajcie nam jakiś czas, pół roku na wprowadzenie zmian." I siedziałoby cicho. Odniosło by to lepszy skutek niż ta cała śmieszna wojenka. Tym bardziej, że w serwisie idzie ku lepszemu. Co potwierdzają wpisy na żółtej stronie.

To nie piaskownica, ale biznes. Szefostwa interesuje poziom sprzedaży. Dopiero drastyczny spadek sprzedaży jest w stanie coś zmienić i to tylko po analizach, że spadek spowodowany był fatalnym działaniem serwisu.
    I musisz się z tym pogodzić lub nie kupować sprzętu Nikona. Albo podać ich do sądu jeśli z powodu działań serwisu poniosłeś straty. Użalanie się na forach z czego nic tak naprawdę nie wynika to jest piaskownica.
    A co do nazwy domeny.
    Z tego samego powodu został zmieniona nazwa tego forum na nikoniarze.pl, a Nikon Klub Polska na Polskie Stowarzyszenie Fotograficzne Nikona. Nikon przecież interweniował w sprawie użycia nazwy marki.
    Nikon Polska odciął się od wszelakich związków z forum nikon.org.pl.

Domyślnie

Nazwa zostala zmieniona, bo nikt z forum nie chcial isc na noze z Nikon Polska
    i tak samo jest z PNS
    co do forum i stowarzyszenia to nie chce sie wglebiac w ten przypadek
    ale co do strony PNS rozmawialem (przy okazji spotkania towarzyskiego wiec nie jestem pewnein czy bardzo dokladnie sprawe przedstawilem i czy odpowiedz tez byla wyczerpujaca ) z dwoma prawnikami jeden specjalizuje sie w obsudze bardzo duzych korporacji, a drugi zajmuje sie ochrona wartosci intelektualnych (czy jakos tak) i prawem autorskim i obydwaj (mimo malych nieporozumien co do szczegolow) stwierdzili ze Nikon Polska mialby marne szanse na wygranie takiej sprawy, szczegolnie jesli jakies osoby ktory poczynily wpisy na tej stronie zechcialy by zeznawac.
    Inna sprawa ze sprawa na pewno by sie baaardzo przecignela i byla by "upierdliwa"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    To nie piaskownica, ale biznes. Szefostwa interesuje poziom sprzedaży. Dopiero drastyczny spadek sprzedaży jest w stanie coś zmienić i to tylko po analizach, że spadek spowodowany był fatalnym działaniem serwisu.
    I musisz się z tym pogodzić lub nie kupować sprzętu Nikona. Albo podać ich do sądu jeśli z powodu działań serwisu poniosłeś straty. Użalanie się na forach z czego nic tak naprawdę nie wynika to jest piaskownica.
    A co do nazwy domeny.
    Z tego samego powodu został zmieniona nazwa tego forum na nikoniarze.pl, a Nikon Klub Polska na Polskie Stowarzyszenie Fotograficzne Nikona. Nikon przecież interweniował w sprawie użycia nazwy marki.
    no chyba jednak trochę przesadziłeś...
    - to nie jest żaden biznes, to jest dziecinada. Biznesem byłoby napisanie konkretnej notki i poprawienie pracy serwisu. Co zresztą już można zauważyć. Straszenie Doxxxa sądem za użycie nazwy w domenie i to posługując się ochroną znaku towarowego, jest IMHO prywatną zemstą Wielkiego Pana Prezesa na maluczkich.
    - nigdy nie użalałem się na serwis, nie miałem z nim do czynienia. I mam nadzieję, że dalej nie będę miał.
    - wszystkie te nazwy zostały zmienione na wszelki wypadek, żeby nie dawać NP powodu do występowania na drogę sądową. Był to też taki gest dobrej woli z naszej strony. Zresztą wyciągnięta dłoń została odtrącona.
    Nikon Polska odciął się od wszelakich związków z forum nikon.org.pl.
    to też jest jest IMHO dziecinada. Żaden rozsądny producent nie odcina się od wszelakich klubów, fanklubów, portali zrzeszających właścicieli jego produktów.
    Wyobrażasz sobie sytuację, że Nikon Co. zażądałby od nikonians.org zmiany nazwy? Albo nikonrumors.com?

Domyślnie

Witam.
    Wypowiem się i ja bo widze ostatnio rzeczywiscie dziwne działania Nikona na rynku,to odcinanie sie od klientów aby pogarsza sytuacje...ostatnio niestety sam zmieniam stosunek do ,,naszej" firmy,nie wiem czy wy to zauważyliście ale dla mnie jakość produktów nikona znacznie spadła,zrobiła się z tego zwykła masówka,a na dodatek ten serwis ... a najgorsze jest to że prawdopodobnie bede się musiał z nim spotkać bo super szczelne d300s okazało sie mniej szczelne od mojego starego wysłużonego d80 :/ ciekaw jestem ile będę czekał,co wogóle zaradzą itd itp
    Małe zmiany ... trochę C i do tego L ale i tak dalej tu zostaje

Domyślnie

A ja przypadkiem wpadłem na takie coś i mi się zaraz przypomniała ta dyskusja
    I naszła mnie smutna refleksja, że o "naszej" stronie filmu nie zrobią
    peace & love

Rycerz
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miron19j Zobacz posta
    Żaden rozsądny producent nie odcina się od wszelakich klubów, fanklubów, portali zrzeszających właścicieli jego produktów
    właśnie

Domyślnie

dziś odwiedziłem serwis,nie bede opisywał szczegółow ale jednym słowem żenada,cokolwiek się nie powie,czymkolwiek się człowiek nie podeprze to zawsze znajdą wymówkę i tak zakręcą że zawsze to będzie TWOJA wina i bedziesz musiał płacic
    Małe zmiany ... trochę C i do tego L ale i tak dalej tu zostaje

Domyślnie

Wyobrażasz sobie sytuację, że Nikon Co. zażądałby od nikonians.org zmiany nazwy? Albo nikonrumors.com?
    Prawda jest taka ze zarowno docxxx jak i ja poddalismy sie presji korporacji. Z tych samych jak sadze powodow. Nie chcemy wojny i ciagania nas po sadach, udowadnianiu nam jakie to szkody materialne przynieslismy koncernowi. Kazda inteligentna osoba przyzna racje ze walka ze spoleczoscia to walka z wiatrakami, bo ani docxxx ani ja nie odpuscimy i wciaz bedziemy dzialac na rzecz takiej wlasnie spolecznosci. Nikonians dawno odcieli sie od korporacji. Nikon Rumors ma w nazwie Nikon i jakos spokojnie sobie dzialaja. Jestem pewien ze nasze potyczki dotycza tylko i wylacznie polskiego oddzialu, czyli Nikon Polska. Doxxxx zaszedl za skore NP, forum pewnie czyms innym, nie mam pojecia czym. Szczerze mowiac nie obchodzi mnie to. Pisze artykul na temat tego co sie stalo w ostatnich miesiacach, wkrotce go opublikuje na lamach portalu. Beda to moje prywatne odczucia tego co sie stalo w odniesieniu do tego co zażądał NP i jakich zmian oczekiwal. Niech nikt nie traktuje tego co sie stalo jako kleske docxxx'a czy moja. To tylko wypadkowa dobrej woli z naszej strony. Jestem w 100% pewien ze sprawy beda mialy kolejne odslony...
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 30-04-2010 o 11:10 Powód: ORTO! ("zarzadal")

Strona 15 z 18 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów