Close

Strona 13 z 18 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 171

Domyślnie

Zdawało mi się że w wersji PNS był logotyp, znak towarowy - to chyba to samo, tak? Jeśli nie, to mój błąd. Teraz na ZSF nie widziałem niczego co by przypominało firmę N. prócz wpisów ludzi.
    W każdym razie chodzi o sens wypowiedzi oraz działania firmy N. i cele jakie sobie postawili odnośnie ZSF. Życzę Tobie, oraz wszystkim którzy kiedykolwiek trafią na tą stronę aby kiedyś nie zobaczyli na niej informacji "W związku z... strona została usunięta."
    Nikon L20 + MB-D10 + SB-900 + C17-40
    Nigdy nie oceniaj człowieka po kilku postach z forum bo będziesz nikim

Domyślnie

docxxx - i jaki jest dalszy przebieg sprawy? Pan Przychodzień odzezwał się jeszcze?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MikeS Zobacz posta
    Zdawało mi się że w wersji PNS był logotyp, znak towarowy - to chyba to samo, tak?
    Nie.
    Tutaj stare "logo" PNS:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MikeS Zobacz posta
    Z tego co tu się pisze to kolega docxxx jest osobą prywatną a nie żadną firmą, przedsiębiorstwem, koncernem etc. Założył fajną stronkę lecz to nie on a ludzie dokumentują akurat na niej swoje bolączki z serwisem. To że są one takie a nie inne to nie wina właściciela strony lecz samych autorów - może z każdym z osobna Nikon się będzie sądził? Faktem jest że logotyp mógł być bezprawnie wykorzystany, znak słowny też niech będzie, ale wszystko zostało zmienione a oni nie odpuszczają... teraz to wygląda na ograniczanie wolności słowa 0_o Ludzie nie mogą mieć negatywnych opinii na jakiś temat?
    Poza tym właściciel strony nie ponosi żadnych zysków z prowadzenia strony, nie jest konkurencją ani nie działa na szkodę firmy N. - przypominam że to ludzie piszą a nie właściciel.
    Gdybym ja sobie założył stronę samochody.pl i ludzie narzekali by tam na daną markę to też bym miał kłopoty?
    Polska jest krajem cudów :/
    Zauważ, że strona nie nazywała się aparatyfotograficzne.com tylko zawierała słowo nikon, o które się czepiła korporacja, która ma do niego prawa. W przypadku zoltegoserwisu może teraz koledze skoczyć.
    Ja uważam, że w przypadku pojedynku prawnego docxxx miałby spore szanse na zachowanie domeny, gdyż przede wszystkim nie prowadzi działalności gospodarczej i nie czerpie korzyści z nią związanych. A czerpie (teoretycznie) firma Nikon, gdyż bezpłatnie otrzymuje informacje o ocenie pracy swojego serwisu przez klientów, za co inne firmy często płacą ciężką kasę wyspecjalizowanym firmom badawczym.

Ale na sensowną "zabawę" prawną trzeba mieć siły, ochotę i pieniądze.

Domyślnie

Tu nie chodzi o domene. Zmienilem i jest ok. Teraz jest lepszy serwis i strona moze umrzec smiercia naturalna.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Tu nie chodzi o domene. Zmienilem i jest ok. Teraz jest lepszy serwis i strona moze umrzec smiercia naturalna.
    tylko na jak długo?

Domyślnie

Sory, mialo byc: Teraz jeszcze lepszy serwis i strona moze umrzec smiercia naturalna.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta

W tym wypadku nie można wogóle mówić o znaku towarowym, bo nazwa witryny nie jest wykorzystywana w tym charakterze, a sama nazwa jedynie zawiera zastrzeżony, renomowany słowny znak towarowy.
    Jedyne, czego mogliby się ew. czepnąć to faktycznie nieuczciwej konkurencji - nie bardzo tylko wiem jak, i pewnie trzebaby do tego niezłych prawników-magików.
    Strona stawiała markę Nikon w złym świetle. Przytaczane przykłady działań serwisu Nikona można traktować jako, pomówienia, które mogą odstraszać potencjalnych klientów.
    Nikon ma prawo reagować na takie działania.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    Strona stawiała markę Nikon w złym świetle. Przytaczane przykłady działań serwisu Nikona można traktować jako, pomówienia, które mogą odstraszać potencjalnych klientów.
    Jako pomówienia możnaby to traktować, gdyby oskarżenia i zarzuty były bezpodstawne. Oni nawet nie starali się w piśmie zażyć z tej mańki - więc myślę, że wątpię.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    Ma prawo reagować... poprawiając serwis i usuwając przyczynę takich, a nie innych reakcji klientów. Obecne działania polegające na usunięciu skarg kleintów to bardzo nieprofesjonalne zamiatanie pod dywan . Zastanawiam się tylko co będzie jak kiedyś wkurzony klient z większym zpasem kasy i samozaparcia wytoczy im głośny proces.
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Strona 13 z 18 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów