Szukaj
D300; 18-200vr; 50/1.8; 10-20 sigma; 85/1.8; 24-70;sb800; sb600, frotka 055pro, amatorskie/dyskretne studio fotograficzne ...i trochę pierdołów
Ładnie mieszkasz, tylko czemu nie odkurzyłeś podłogi w salonie (na jedynce)?
Żartowałem. Ale naprawdę ładnie mieszkasz (tylko musisz mieć ciemno przy posiłkach). No i gdzie jesz obiady, nie widzę stołu?
Też żartowałem. A co do zdjęć: Chyba jedynka rzeczywiście najlepsza. Dwójka jeszcze ujdzie (tylko światło sztuczne, robione w nocy lub wieczorem - czyli nie jest jasno za oknem) - ujdzie.
Ale trójka moim zdaniem przepadła. To zdjęcie mogłoby służyć jako wyjściowy przykład dla tutoriali pt 'Jak poprawić zdjęcie metodą HDR'. Jasno za oknem, ciemno w środku, w kącie ciemna plama zamiast mebla, fotel na pierwszym planie jako czarna dziura... Być może szłoby poprawić to krzywymi, ale najlepiej spróbować ponownego naświetlenia i zrobić z tego fachowego HDRa.
Nie mam. Na ogół widzę też nie najgorzej.
A ciemne (niedoświetlone fragmenty) widzę na trzeciej ścianie od lewej. Na tej ścianie za ciemny jest jej prawy kąt (porównaj mebel tam stojący z meblem na drugiej ścianie). To zresztą nic dziwnego. Zobacz na sufit, żeby zobaczyć różnice w ilości światła, jakie dochodzi do ścian - to właśnie trzeba skompensować...
Jest tam ciemniej, ale wszystko wyraznie widoczne. Dazac do perfekcji nalezaloby doswietlic ten kat, ale nie jest az tak zle![]()
Pozdrawiam, Lolas
jakiego uzywasz softu do sklejania panoram ?
fajne panoramki
mam pytanko techniczne: co to był za obiektyw, uzywałeś jakiejś głowicy panoramicznej?
Skontaktuj się z nami