Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Ana BW

Domyślnie Ana BW

Zdjęcie zrobione po długiej przerwie, prosiłbym o komentarze co ok, a co zmienić.
    Pozdrawiam!

lustro + kit + 50mm

Domyślnie

Modelka ok. Pokazany charakter - ok. Jakość techniczna, konwersja, obróbka - niekoniecznie ok.

Domyślnie

W czarnobiałych nie mam za bardzo doświadczenia, może dlatego... wrzucam jeszcze niemal surowe, kolorowe zdjęcie.

lustro + kit + 50mm

Domyślnie

Zerknij sobie jaką drogą ja szedłem - http://img689.imageshack.us/img689/8990/michalko1.jpg. Kolejno: 1) oryginał, 2) wersja kolorowa, 3) cz/b z 2, 4) jeszcze inne cz/b z 2. Wolałem tło przyciemnić niż rozjaśniać. Nie ruszałem już drobiazgów, kadru itp, by było widać podejście. Może coś z tego się przyda.
    Tak sobie teraz kombinuję, czemu moje wersje mi bardziej pasują - bo to nie zawsze tak łatwo opisać i zauważyć. Wydaje mi się że zyskały na czytelności, szczegółowości (włosy) i przejściach tonalnych (3). Również lekka (całościowa) obróbka skóry mi bardziej leży - skóra się wyczyściła i nabrała blasku. Przyciemniłem przy okazji denerwujące mnie jasne ramię (i nieudolnie na szybko część włosów). Natomiast minimalnie zmienił się też charakter modelki (stosunek jasności włosów do twarzy oraz oprawa oczu) - to już sam musisz stwierdzić czy na lepsze czy gorsze, czy może nie jest to zauważalne.

PS. Ale tak sobie zerkam jeszcze raz na Twoją wersję. Fajnie błyszczą usta i w sumie też zaczyna mi się podobać powoli. Czyli widać, opcji dużo i to chyba kwestia gustu w ogromnej mierze. Ale czegoś mi w niej zabrakło za pierwszym razem, może ciut ostrości, ciut wygładzenia? Ciężko opisać.
    Ostatnio edytowane przez mOSAd ; 10-04-2010 o 17:56

Uprawnienia umieszczania postów