Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Magda

Domyślnie Magda

Witam... Prosze o opinie...

D80: N 50 f/1.8; S 70-200 f/2.8; T 17-50 f/2.8; T 11-16 f/2.8; S 85 f/1.4; SB600; SB 900; ( i trochę studia)

Domyślnie

W dalszym ciagu czekam na jakies uwagi np. odnosnie koloru i jasnosci skóry i cross'a
    D80: N 50 f/1.8; S 70-200 f/2.8; T 17-50 f/2.8; T 11-16 f/2.8; S 85 f/1.4; SB600; SB 900; ( i trochę studia)

Domyślnie

Jak dla mnie nieco zbyt jasno i kontrast bym nieco podciągnął, a zdjęcie wydaje się być nieco krzywe.
    lustro + kit + 50mm

Domyślnie

Lekko bym przyciemnił. IMHO dobre zdjęcie.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Kontrast do pociągnięcia. Poza tym fota dobra.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Jestem za. Kolorystyka skóry to jeden z moich ostatnich tematów głównych i tutaj mi się tonacja podoba. Lubię jasne, odsaturowane zdjęcie, gdzie barwa/jasność twarzy jest równomiernia. Ładnie to wygląda na tle tego muru (swoją drogą ów mur wydaje się być nieco ciemniejszy w pewnych miejscach - efekt postprocessingu?). Trochę inaczej kadrowałbym jeżeli chodzi o tło - albo równomierniej krechy na ścianach, albo zupełnie bez nich, bo trochę teraz rozprasza ta czerwona - ale to detal.

Generalnie Magda fajna, zdjęcie Magdy fajne

Domyślnie

Generalnie nie bałbym się takiej obróbki - jest serio fajna. Jeżeli można - lekko pogrzebałem i zrobiłem kilka odmian jeszcze. Poddaję pod rozwagę, choć oczywiście nie muszą się podobać.
    - Więcej detali - coś na kształt filtra Tonal Contrast z Nik Software
    - Więcej crossa
    - Obróbka w stronę Bleach Bypass z Nika
    - I zwiększony lokalnie w kilku miejscach kontrast poprzez dodge/burn w PS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbigniew Zobacz posta
    Jestem za. Kolorystyka skóry to jeden z moich ostatnich tematów głównych i tutaj mi się tonacja podoba. Lubię jasne, odsaturowane zdjęcie, gdzie barwa/jasność twarzy jest równomiernia. Ładnie to wygląda na tle tego muru (swoją drogą ów mur wydaje się być nieco ciemniejszy w pewnych miejscach - efekt postprocessingu?). Trochę inaczej kadrowałbym jeżeli chodzi o tło - albo równomierniej krechy na ścianach, albo zupełnie bez nich, bo trochę teraz rozprasza ta czerwona - ale to detal.

Generalnie Magda fajna, zdjęcie Magdy fajne
    No wlasnie wiem ze ostatnio walczyles z kolorem skóry, ktory nijak ci nie mogl spasowac, dlatego tym bardziej cenie sobie twoje uwagi.
    Faktycznie warto bylo podciagnac nieco kontrast tonalny - jest czytelniej zdecydowanie (dzieki)
    Tlo wiadomo - wrodzone lenistwo podpowiedzialo mi ze jak wybiore najmniej upackany fragment muru to nic nie bedzie trzeba stemplowac - niestety jednak nie warto ufac wlasnemu lenistwu...

Ale wiem juz ze nastepnym razem zabieram statywy i parasolki. SB na body plasko dziala. Warto potaszczyc troche tego szpejostwa bo potem czlowiek zaluje...
    Ostatnio edytowane przez willy_fil_ ; 11-04-2010 o 11:36

Domyślnie

Modelka fajna, zdjęcie dobre... jak poprzednicy bym trochę podniósł kontrast
    podpis niezgodny z regulaminem forum

Uprawnienia umieszczania postów