Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Zwykłe pstryki.

Witam,

Zaczynam swoją przygodę z fotografią i szukam kierunku w jakim powinienem pójść.
    Chciałbym się dowiedzieć co można poprawić na tych zdjęciach i czy taka obróbka jest do przyjęcia:

1.

2.

3.

Z góry dziękuję za konstruktywną krytykę
    Ostatnio edytowane przez gregory_21 ; 08-04-2010 o 22:48
    Podpis niezgodny z zapisami regulaminu.

Domyślnie

cześć, nie jestem specjalistą ale mi najbardziej odpowiada dwójka, choc ja bym starał sie kadrować inaczej albo całą postać albo jakiś ciasny portret twarzy - ładne światło właśnie w okolicach twarzy i ramion, na trójce nie podobają mi się oczy chyba za bardzo je zmodyfikowałeś.
    Jedynka słodka napewno ma dużo wartość sentymentalna dla rodziców.

Domyślnie

zdecydowanie najlepsza 3
    "Ten kto robi to co lubi,robi to najlepiej..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pozaswiatemslow Zobacz posta
    zdecydowanie najlepsza 3
    Również jestem tego zdania.

1- twarz wpadła w róż i troche mi przeszkadzają te zasłonięte oczka.
    2 - Te przepały jak dla mnie na nie i kadr też na nie ponieważ zasłania pół twarzy i nie wiadomo o co chodzi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aneczka18 Zobacz posta
    Również jestem tego zdania.

1- twarz wpadła w róż i troche mi przeszkadzają te zasłonięte oczka.
    2 - Te przepały jak dla mnie na nie i kadr też na nie ponieważ zasłania pół twarzy i nie wiadomo o co chodzi.
    Aaaa... bo każda fotka powinna mieć tytuł i wtedy byłoby wiadomo z czy ma się do czynienia

W 1 chodziło mi bardziej o obróbkę czyli naturalność skóry... czapka na oczy zsunęła się córce podczas drzemki
    Spała tak mocno, że nie przeszkadzała jej czapka, ustawianie wózka czy też pstryk aparatu... ot cała historia, która jak już wspomniał Tomekk ma wartość sentymentalną dla rodziców i w sumie nie wiem po co ją tutaj wkleiłem

2ka to coś, czego nie zrozumie nikt, kto nie ma dzieci, czyli chwila, w której pszczółka siada na momencik na kwiatku tylko po to, żeby zaraz odfrunąć
    W sumie też sentymentalna fotografia ale byłem ciekawy opinii odnośnie kadru, bo szczerze mówiąc nie wiedziałem co z tym zrobić.
    Po lewej nie ma już nic, po prawej jest moja noga (szybka przymiarka na leżąco - nie było czasu na przekadrowanie ) a moment mi się spodobał... muszę spróbować przekadrować zgodnie z podpowiedziami Tomkka.

3ka natomiast jest moją najlepszą fotografią jak do tej pory.
    Wiem, że nie można obiektywnie oceniać swoich prac a co dopiero przedstawiających własne dziecko i dlatego chciałem usłyszeć coś na temat konwersji do BW, ostrzenia (faktycznie przeostrzyłem oczy i nie wygląda to harmonijnie względem całości) i innych rzeczy w stylu: a co robi w kadrze ten pasek po lewej na dole?

Generalnie dziękuję za komentarze
    Podpis niezgodny z zapisami regulaminu.

Domyślnie

Tak czy siak dwójka ma coś w sobie co może się podobać

Domyślnie

Jestem za "2"
    501-712-525

Uprawnienia umieszczania postów