Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Poznan

Domyślnie Poznan

5D, 28 1.8, 17-35 2.8-4, 50 1.4, 85 1.8

Domyślnie

Na początek niezłe. Trochę poprawiłbym zniekształcenia i może przesunął kadr w lewo - tam wzrok ucieka zgodnie z ulicą. Kolorystyka zamierzona jak rozumiem.
    D300; 18-200vr; 50/1.8; 10-20 sigma; 85/1.8; 24-70;sb800; sb600, frotka 055pro, amatorskie/dyskretne studio fotograficzne ...i trochę pierdołów

Domyślnie

No właśnie, jeśli kolorystyka jest zamierzona to nie bardzo rozumiem dlaczego akurat taka, czy autor mógłby to wyjasnic? Ale jak na zupełny poczatek to faktycznie ujdzie.

bombel
    Gość

Domyślnie

Ale jaja! Byliśmy tam w tym samym momencie, tylko mnie wyszło coś takiego:

Dobra, żartowałem. Zamiast opowiadać długo i rozwlekle, tym razem postanowiłem pokazać, co mi się podoba (kadr, kolory, nastrój, poetyka), a co nie (obróbka, wykończenie, wygląd finalny). Ciężko byłoby opisać, jak ja to widzę, łatwiej pokazać...

Jak zwykle pewien disclaimer: jedna wiadomość od autora, że sobie nie życzy i znika przeróbka jego zdjęcia.

Domyślnie

Dzieki za komentarze, co do kolorystyki to nie wiem czemu taka, po prostu podoba mi sie Chcialem oddac klimat starosci budynkow, nie lubie sepii, wiec zrobilem cos takiego.

pozdrawiam

Madziulek
    Gość

Domyślnie

Till....trzeba było napisac że wybierasz się na ryneczek

podoba mi się

bomblowa wersja jest dla mnie bardziej klimatyczna czyt.lepsza

Domyślnie

w wersji tilla zniknęły zupełnie szczgóły w cieniach. Kadr ciekawy, ale jakoś źle odbieram walący się ten budynek (perspektywa).

Domyślnie

zgadza się, bomblowe jest bardziej lepsiejsze

Domyślnie

O kur..., obejrzalem jeszcze raz swoje zdjecie na innym komputerze, i kolory sa zupelnie inne niz na moim laptopie... Kalibracja monitora konieczna... Ktos moze wie gdzie w poznaniu moga go skalibrowac, bo nie ma sensu robic cokolwik w ps skoro kolory sa tak rozne...

przylaczam sie do ogolu, wersja bombla lepsza

Domyślnie

ver. bobla lepsza

kadr mi sie srednio podoba, u gory ciasno, a po lewej jakos drazni oko
    ale w sumie √

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów