Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
Nie musisz....jest pojechany......
Twoja poprawka jest dokladnie taka jakie bylo moje pierwsze przemyslenie, mowa o kadrze, zdjecie ladne kadr nie jest jakis innowacyjny ale ciekawy, kolory jednak sa w polu!
No cóz,mnie nie ciągnie nagminnie do idalizowania koloru,tworzenia "kryształowych"zdjęć.Ciągota do takich zachowań to taki naturalny pierwszy odruch-zaprezentować coś idealnie wiernie,ale jest to droga zgubna w mojej opinii, gdyż bardzo łatwo wiedzie ona do przerysowań w drugą strone,do tworzenia landryn cukierów i tego typu.Wszystkie te foty prezentują sie pózniej podobnie,w sile nowej technologi plazm itp, gubi sie element b.ważny w fotografii i wogóle postrzegania rzeczywistości-ten podkrzywiony,wadliwy,ułomny czyli ludzki,niedoskonały.Ja tej pierwszej drogi nie wybiorę(bo i techniczne umiejętności nie te) choć mógłbym bo tu gdzie obecnie mieszkam(Anglia)tendencja ta jest bardzo silna,wręcz zalewa informacją na temat jak stworzyć perfekta, w setkach czasopism.
Wracając do zdjęcia to jeżali chodzi o kolor jest zimno(niebieskawo,zielonkawo,troszkę zółtawo)może za zimno,ale tak tu jest kiedy w dole zielono,połoniny zółte a niebo pochmurne,to tworzy ten troszkę nienaturalny miks swietlny.Cóż zależy mi na wszystkich opiniach.Dla mnie najważniejsze to pokazać jak najbardziej ciekawy kadr-resztę zawsze można dopracować.
Dzieki za podpowiedzi i komentarze,pzdr.