Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Mimo...

Domyślnie Mimo...

...że aura forumowa niekorzystna dla mnie,to podeprę się lekko już przykurzonym kadrem i spróbuję odbić od brzegu.
    Witam wszystkich.

Domyślnie

Ależ mi sie kadr podoba. Może ciut chłodna tonacja ale nic tam, podoba się i tak

Domyślnie

Tak,bardzo fajnie wyszło.Nie powiem nic o tonacji,bo oglądam na "obcym" sprzęcie.Jedna uwaga,...troszkę przeostrzone,mz ofc.

Co myślisz o takim kadrze...?

http://iv.pl/images/68271477179171349602.jpg
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Niezłe zdjęcie, podoba się. Zgodzę się z Andrzejem, że deko przeostrzone, i osobiście szum z nieba bym usunął.

Domyślnie

Fajne.
    Fotografia prasowa, sportowa, reportaże.
    http://press-shots.blogspot.com/
    Nikon D500, D300s, D80, F65, T 70-300, T 17-50 f/2.8, N 50 f/1.8, S10-20, SB 900, YN 587

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    Tak,bardzo fajnie wyszło.Nie powiem nic o tonacji,bo oglądam na "obcym" sprzęcie.Jedna uwaga,...troszkę przeostrzone,mz ofc.

Co myślisz o takim kadrze...?

http://iv.pl/images/68271477179171349602.jpg
    Dzieki za uwagi,fajnie jakbyś panie Andrzeju miast kadrowania(może być,ale mz zdjęcie bez tego krosa kamienie-chmura,straciło troszkę na wielowymiarowości i przestało tak wciągać)swój pogląd na tonację ujawnił,jeżeli można prosić oczywiście.
    Chłodna tonacja i ostrość-zgoda,no ale tak już zmiażdzyłem wtedy tego jp.i tak zostawiłem.dzięki za komentarze.
    Grzegorz.
    Ostatnio edytowane przez pszetak ; 07-04-2010 o 10:43

Domyślnie

Dzieki za uwagi,fajnie jakbyś panie Andrzeju miast kadrowania(może być,ale mz zdjęcie bez tego krosa kamienie-chmura,straciło troszkę na wielowymiarowości i przestało tak wciągać)swój pogląd na tonację ujawnił,jeżeli można prosić oczywiście.
    OK,wieczorem dam znać o kolorze jak popatrzę na to na dobrym monitorze....
    Przy kadrze się nie upieram....mz i tak i tak jest OK.
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    OK,wieczorem dam znać o kolorze jak popatrzę na to na dobrym monitorze....
    Przy kadrze się nie upieram....mz i tak i tak jest OK.
    Nie musisz....jest pojechany......
    Twoja poprawka jest dokladnie taka jakie bylo moje pierwsze przemyslenie, mowa o kadrze, zdjecie ladne kadr nie jest jakis innowacyjny ale ciekawy, kolory jednak sa w polu!

Domyślnie

Kadrowo tak jak Andrzej pokazał a kolory no cóż
    D4s/D500/ 2xS 10-20/ N 70-200 2.8 FL/ N 200-500 5.6/Pentacon 50 1.8 / Helios 58 -2 /Manfrotto 055 XPRO3/Lee filters

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Nie musisz....jest pojechany......
    Twoja poprawka jest dokladnie taka jakie bylo moje pierwsze przemyslenie, mowa o kadrze, zdjecie ladne kadr nie jest jakis innowacyjny ale ciekawy, kolory jednak sa w polu!
    No cóz,mnie nie ciągnie nagminnie do idalizowania koloru,tworzenia "kryształowych"zdjęć.Ciągota do takich zachowań to taki naturalny pierwszy odruch-zaprezentować coś idealnie wiernie,ale jest to droga zgubna w mojej opinii, gdyż bardzo łatwo wiedzie ona do przerysowań w drugą strone,do tworzenia landryn cukierów i tego typu.Wszystkie te foty prezentują sie pózniej podobnie,w sile nowej technologi plazm itp, gubi sie element b.ważny w fotografii i wogóle postrzegania rzeczywistości-ten podkrzywiony,wadliwy,ułomny czyli ludzki,niedoskonały.Ja tej pierwszej drogi nie wybiorę(bo i techniczne umiejętności nie te) choć mógłbym bo tu gdzie obecnie mieszkam(Anglia)tendencja ta jest bardzo silna,wręcz zalewa informacją na temat jak stworzyć perfekta, w setkach czasopism.
    Wracając do zdjęcia to jeżali chodzi o kolor jest zimno(niebieskawo,zielonkawo,troszkę zółtawo)może za zimno,ale tak tu jest kiedy w dole zielono,połoniny zółte a niebo pochmurne,to tworzy ten troszkę nienaturalny miks swietlny.Cóż zależy mi na wszystkich opiniach.Dla mnie najważniejsze to pokazać jak najbardziej ciekawy kadr-resztę zawsze można dopracować.
    Dzieki za podpowiedzi i komentarze,pzdr.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów