Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Portret

Domyślnie Portret

Aga juz ostatni raz. Napiszcie jak sie Wam podoba (oczywiscie zdjecie nie Agnieszka ).

Domyślnie

I znowu sukienka w grochy
    Mnie osobiście nie podoba sie usmiech modelki..Wyszedł taki jakis nienaturalny.
    D80 |MB-D80|Tokina 12-24/4|Nikkor 35/2.0 |Nikkor 50/1.8| Nikkor 85/1.8 | Nikkor 70-300 VR | SB 600
    GG:1305596

Domyślnie

Agnieszka mi sie podoba - mysle ze tkwi w niej duzy potencjał - troche na tym zdjeciu niewykorzystany
    boli mnie kolano czasem

Domyślnie

A moim zdaniem najlepsze zdjecie z dotychczas pokazywanych z ta modelka. Pozbylbym sie tylko groszkow z sukienki i delikatnie skorygowal cere. Gratuluje widocznego postepu!

Aaaa... no i kadr troszke nie tego... Widzialbym mniej prawej a wiecej lewej strony...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Oszczędny w słowach Awatar Jogi
    Miasto
    Yellowstone

Domyślnie

Jeśli założeniem zdjęcia miała być pełna naturalność to nic bym nie zmieniał
    A jeżeli zmiany są dozwolone, to te pryszcze na twarzy można by usunąć.
    Nikon D200, D80, 17-55mm f/2.8G ED-IF AF-S DX, 70-200mm f/2.8G ED-IF AF-S VR, żartowałem

Domyślnie

Dzieki za komentarze.

goldie77 napisał:
    Agnieszka mi sie podoba - mysle ze tkwi w niej duzy potencjał - troche na tym zdjeciu niewykorzystany
    Tutaj znajdziesz reszte zdjec z aga www.depcius.prv.pl To moja pierwsza sesja z modelka i na pewno nie wykorzystalem w pelni jej potencialu.

Stig napisał:
    A moim zdaniem najlepsze zdjecie z dotychczas pokazywanych z ta modelka. Pozbylbym sie tylko groszkow z sukienki i delikatnie skorygowal cere. Gratuluje widocznego postepu!

Aaaa... no i kadr troszke nie tego... Widzialbym mniej prawej a wiecej lewej strony...
    Dzieki stig. Probowalem pojsc za twoimi wskazówkami. Cos takiego mi wyszlo

Nie wiem czy dokladnie o cos takiego ci chodzilo. Co do cery to musze sie zgodzic, jednak kadr i groszki podobaja mi sie tak jak w pierwszej wersji.

Domyślnie

Bardzo sympatyczne zdjęcie jak dla mnie, ale za Stigiem - brakuje mi to dotknięcia Photoshopa
    Pozwoliłem sobie podziubać chwilkę, bo zdjęcia uważam za naprawde udane i ciekaw byłem jak po postprodukcji wyjdzie [Depcius, jak masz coś przeciwko to daj słówko - usunę natychmiast]

PS Monitor mi ostatnio troszke oszukuje, więc sorry jak coś rozjechałem...
    D70s | 18-70 | 50 | 70-300 VR | SB-800 | Hoya DMC CPL | Lowepro Off Road
    ..:: http://www.lesniak.ocom.pl/ ::..

Domyślnie

a ja jako raczkujący PSuj mam takie pytanie do Padi: co zrobiłes, bo ładnie to wyszło. bez szczegółów, tak abym wiedział jak to ugryść. dzieki.

a zdjecie super - bo uroda modelki super
    d50, 18-55 DX + coolpix 4100 na zapas
    www.mielczarek.com.pl

Domyślnie

depcius, teraz minimalnie za mocno jak na moje, ale podoba mi sie bardziej niz pierwsza wersja. Jest lux.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Lukasz, ja również się ciągle dopiero uczę Photoshopa, ale a nuż czegoś się dowiesz nowego, wiec proszę

1. "Wypoziomowałem" zdjęcie - histogram się troszkę urywał.
    2. Wyregulowałem kolorki, bo ciut zbyt czerwona prawa część twarzy była.
    3. Występlowałem niedoskonałości skóry.
    4. Teraz ukłon dla Stiga - korzystam z metody którą kiedyś przedstawił - bardzo szybko, zgrabnie i świetny efekt - http://forum.nikon.org.pl/showpost.p...2&postcount=24
    5. Pomalowałem na rzęsy - tutaj moj skromny tutorial - http://forum.nikon.org.pl/showthread...hlight=rz%EAsy
    6. Rozjasnilem troszkę tęczówkę, zeby nie była całkiem czarna.
    7. Ciut rozjaśniłem białko w oku.
    8. Wykadrowałem.

Sporo zmian? Powiedziałbm, ze wzgledna sprawa...
    Dobry makeup załatwiłby punkty od 2-6
    D70s | 18-70 | 50 | 70-300 VR | SB-800 | Hoya DMC CPL | Lowepro Off Road
    ..:: http://www.lesniak.ocom.pl/ ::..

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów