Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41

Wątek: Pluszcz

Domyślnie

Przepraszam Autora postu za OT.

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    Czyli można powiedzieć ,że pomylisz strusia z wroną
    Akurat jeśli chodzi o strusia i wronę, różnica jest istotna. Natomiast wrona i np. gawron są dla mnie nie do odróżnienia.

To jest dział "Przyroda" forum fotograficznego i nadrzędne są tu zdjęcia, a nie znajomość biologii, botaniki, anatomii. Tak samo jak nie wymaga się od fotografującego f1 znajomości parametrów bolidów.
    Jeżeli moja nieznajomość ptaków autorowi zdjęć, czy komuś innemu tu przeszkadza, to proszę mi o tym napisać. Rzadko zaglądam do tego działu, mogę nie zaglądać. Choć ja osobiście, nawet nie znając ptaków, odczuwam dużą przyjemność patrząc na takie zdjęcia, jak zamieszczone powyżej.

Natomiast niektóre Twoje uwagi, kol. Borregaard, które zdarza mi się czytać, poza tym, że nic nie wnoszą do tematu zdjęć, są na poziomie forum onetu (przykładem powyższa). Twoja maniera luzaka żartownisia, bawiącego się słowem (często w oparciu o stare powiedzonka), wtrącająca swoje trzy grosze "na każdy temat", przekracza granice dobrego smaku. Ja nie mam ochoty schodzić na taki poziom.
    A ponieważ Twoje uwagi, komunikaty, głoszone są ex cathedra - dlatego nie znajduję wspólnej nici porozumienia. W związku z tym kończę rozmowę z Tobą w tym i każdym innym wątku. O co i Ciebie proszę.

Domyślnie

Zdjęcia bardzo ładne. Też chciałbym wiedzeć jakim szkłem te zdjęcia były focone.
    Nikon D80 | N 18-70 | N 70-300 VR | S 105 macro | SB-800 |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez telly Zobacz posta
    Przepraszam Autora postu za OT.

Akurat jeśli chodzi o strusia i wronę, różnica jest istotna. Natomiast wrona i np. gawron są dla mnie nie do odróżnienia.

To jest dział "Przyroda" forum fotograficznego i nadrzędne są tu zdjęcia, a nie znajomość biologii, botaniki, anatomii. Tak samo jak nie wymaga się od fotografującego f1 znajomości parametrów bolidów.
    Jeżeli moja nieznajomość ptaków autorowi zdjęć, czy komuś innemu tu przeszkadza, to proszę mi o tym napisać. Rzadko zaglądam do tego działu, mogę nie zaglądać. Choć ja osobiście, nawet nie znając ptaków, odczuwam dużą przyjemność patrząc na takie zdjęcia, jak zamieszczone powyżej.

Natomiast niektóre Twoje uwagi, kol. Borregaard, które zdarza mi się czytać, poza tym, że nic nie wnoszą do tematu zdjęć, są na poziomie forum onetu (przykładem powyższa). Twoja maniera luzaka żartownisia, bawiącego się słowem (często w oparciu o stare powiedzonka), wtrącająca swoje trzy grosze "na każdy temat", przekracza granice dobrego smaku. Ja nie mam ochoty schodzić na taki poziom.
    A ponieważ Twoje uwagi, komunikaty, głoszone są ex cathedra - dlatego nie znajduję wspólnej nici porozumienia. W związku z tym kończę rozmowę z Tobą w tym i każdym innym wątku. O co i Ciebie proszę.
    no i po co tyle tu napisałeś ...
    skoro nie znasz się na ptakach to oceniaj tylko zdjęcie , a nie pisz "nie widzę różnicy między tym ptakiem a wróblem" - bo różnica jest taka , że wróbelkowi zdjęcie może zrobić każdy , a pluszczowi tylko wybrani i może na tym zakończmy to OT - luz

Domyślnie

Dzięki „tej dyskusji” zainteresowałem się Pluszczem.
    Na wiki piszą, że liczebność ocenia się na 900 par. Więc zrobienie fotki graniczy z cudem.

Proste.
    „Inteligencja kilku osób nigdy się nie sumuje. Głupota zawsze.” Docentx.
    --EIZO--

Domyślnie

Gratuluję spotkania, zdjęcia rewelacja jak większość wybieram 2.
    Jeżeli zabałaganione biurko jest znakiem zabałaganionego umysłu, znakiem czego jest puste biurko? A.E.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    tarnobrzeg
    Wpisów
    5

Domyślnie

Gratuluję fajnej serii , polowałem kiedyś na pluscza w Zakopcu niestety wyniki marne , tym bardziej podziwiam i pozdrawiam.

Domyślnie

Podłączam się do "ochów i achów" i ponawiam pytanie jakim szkłem zrobione?
    Z8 + różne klamoty

Domyślnie

Ładny set, ale dwójka szczególnie ładnie jest pokazana.

Domyślnie

Brawo za gatunek i za dwójeczkę
    Pozdrawiam! Irek

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów