Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Domyślnie D40 + Tamron 90 Di Macro ?

Czy to dobry pomysl na tani zestaw do portretu i macro ?
    Czy jakies ograniczenia D40 w zakresie wspolpracy z obiektywami moga dotknac takiego zestawu ?

Pozdrawiam
    Paranoja to tylko rzeczywistosc, widziana z szerszej perspektywy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez atopos Zobacz posta
    Czy to dobry pomysl na tani zestaw do portretu i macro ?
    Czy jakies ograniczenia D40 w zakresie wspolpracy z obiektywami moga dotknac takiego zestawu ?

Pozdrawiam
    Wedle mojej wiedzy to działać nie będzie.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Nie lepiej D50? Body jest już za 1800zł a można do niego podpiąć stare tanie manuale...

Cichy
    Chyba się niedługo do Ciebie zgłoszę po T28-75, ale nie podaję dokładnego terminu bo to może być dopiero za jakieś 2 tyg...
    Ostatnio edytowane przez odie83 ; 23-11-2006 o 11:47
    D50|17-50|3x540EZ
    www.boguslawkrysztofiak.pl

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

To chyba bez AF-u będzie działać, bo tamron raczej nie ma wbudowanego silnika, więc tak średnio. Ale ja się nie znam, portrety i tak ręcznie ostrzę.
    Tylko że w F3 to widać nawet czarną dziurę, a w wizjerze tego D40 to "ciemno jak w odbytnicy kałamarnicy", że tak zacytucję klasyka...

Pozdrawiam

Ps. Takie pytanie do Ciebie Cichy poza tematem wątku, ale nie odpowiadasz na poprzez PM, więc zapytam tutaj. Masz heliopana UV z powłokami w rozm. 62?

Domyślnie

Oczywiście, ze mam.. Kurcze, nie zauważyłem PM. SHPMC 205 zł.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

noo tak jeden maly krok nikona (pewnie podpatrzony sukces d50) zalatwil tamrona i tokine , idzie sie tylko cieszyc ze Tamron i tokina beda wkladali silniki , a i sigma bedzie teraz wiecej HSMów wrzucala. ciekawe czy nastepna generacja d80 bedzie miala silnik w body ?
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Uprawnienia umieszczania postów