Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Domyślnie d3 + sb900 zonk!

lampa się przyspawała do puszki, nie chce zejść za s...na! nie da się ruszyć. WTF?!!!
    na szczeście dziś siedzę w domu. gdyby to się stalo na reportażu musiałbym ją urwać. o co chodzi?
    profi sprzęt ... :/
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 04-04-2010 o 22:32 Powód: wulgaryzm

Domyślnie

Hehehe.... O rety.

Ale - ej - jak to się "przyspawała"? To znaczy co konkretniej się stało? Może po prostu się bolec przyblokował ten mocujący... widać efekty "stopienia", choćby plastiku w okolicach stopki?
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Domyślnie

nie ma stopienia. przyspawała=nie da się ruszyć. naturalnie - dedukuję, że się zablokował bloczyk. ale co to k.. ma znaczyć?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam Trzcionka Zobacz posta
    na szczeście dziś siedzę w domu. gdyby to się stalo na reportażu musiałbym ją urwać.
    Prosciej byloby chyba ja wylaczyc...

A jak chodzi ten *******nik od blokady? Moze to wlasnie to nawalilo i ten trzpien blokujacy trzyma ja na miejscu. W takim przypadku kiepsko widze samodzielne jej sciagniecie...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

znajomy miał dokładnie taki sam problem w olku e3
    on wysłał sprzęcior do serwisu, który w tej firmie działa tip top (wypożyczenie takiego samego sprzętu bez uczestnictwa w jakichś NPSach i innych + darmowa wysyłka + naprawa gwarancyjna + 7 dni)

Domyślnie

wyłączyć mogę, ale łazić cały dzień z lampą i upychać ją nogą do plecaka już cięzej.
    tak myślę - bolczyk zaskoczył na stałe. *******nik chodzi po staremu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam Trzcionka Zobacz posta
    tak myślę - bolczyk zaskoczył na stałe.
    Dlatego ja nigdy go nie zapinam. Sabina siedzi tak ciasno w sankach, ze wlasciwie nie ma szans sie sama wysunac (przynajmniej moje Sabiny w moich D3jkach).
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Dlatego ja nigdy go nie zapinam. Sabina siedzi tak ciasno w sankach, ze wlasciwie nie ma szans sie sama wysunac (przynajmniej moje Sabiny w moich D3jkach).
    Ja raz jedyny zapomniałem zapiąć i oczywiście musiała wylecieć : Na szczęście spadła idealnie na buta i kto wie czy to jej nie uratowało, skończyło się tylko na ryskach.

Co do tematu: próbowałeś całą konstrukcję przewrócić do góry nogami? Co prawda bolec jest na sprężynce, ale może właśnie ona postanowiła się zepsuć i pod wpływem grawitacji bolec wsunie się do lampy?
    duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1

Domyślnie

wsadz do zimnej wody... aparat...

Adam, wreszcie zaczniesz robic dobre zdjecia z lampa...

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów