Witam, jest to mój pierwszy post na tym forum, mam nadzieję, że nie złamię regulaminów itp. poprzez nieodpowiednie tworzenie wiadomości lub ich umiejscowienie.
Mam pytanie, mój obiektyw, który niedawno zakupiłem wraz z aparatem, podczas robienia zdjęć w odpowiednich warunkach, gdy np. jest wyjątkowo słonecznie, i pod pewnymi kątami względem tego światła, na zdjęciu powstaje pewien czerwony punk/plama, co widoczne jest na przykładowym zdjęciu poniżej:
Czy jest to podstawa do tego, aby oddać aparat na gwarancji?? Przyglądałem się obiektywowi, szkłom, na pierwszy rzut oka nie widzę nic tak poważnego, aby mogło dawać taki efekt. No może od wewnętrznej strony obiektywu, wewnętrzne szkło tej strony może zawiera dwa takie dziwne punkty. Nawet jak lekko tam podmuchałem i wewnątrz lekko zaszła para, widać było dwa takie punkty, które para nie przykryła. Byćmoże jest tam coś, co powoduje takie efekty na zdjęciach?? Gołym okiem, ot tak nie jestem jednak w stanie stwierdzić, czy na pewno tam coś jest.
Co Wy o tym sądzicie??
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami