Szukaj
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Świetne zdjęcia. Całościowo bardzo udana sesja, w tym kilka mz. perełek - 5, 15, 18, 19 czy 24.
Klasa sama w sobie... 17 wymiata...
Jeśli mógłbym dołączyć swoje skromne zdanie to uważam że powyższy reportaż jest wypełniony wszystkimi cechami tego gatunku, jest główny bohater, tutaj pokazany jego zaangażowanie w sprawę, praktycznie codzienne życie (praca), emocje związane z walką, wyczerpanie po treningu, normalne odruchy, choćby uśmiech kobiety i "kuchnia" tego co robi i gdzie. Podoba ni się też "kolorystyka" reportażu a smaku dodaje ziarnistość zdjęć. Jestem pod dużym wrażeniem. Szczególnie przypadły mi do gustu zdjęcia nr 5, 8, 11, 14, 18, 24
I jeśli mógłbym jeszcze coś dodać to widziałoby mi się zdjecie nr 14 bardziej skadrowane, bez torby sportowej, skupiajace główną uwagę na postawie zawodniczki i jej "sokolim" oku za rękawicy
Stig - gratuluje bardzo dobrze pokazanego reportażu.
Ilość zdjęć pokazuje cały trud młodej dziewczyny, przez kontekst nauczyciela i jej ostateczne zadowolenie z tego co robi.
Tak trzymaj, a ja sam postaram się uczyć od Ciebie.
Ps:
Powiedz mi, czy musiałeś specjalnie występować o możliwość wykonania zdjęć na treningu?
Jak wysokie ISO ustawiałeś?
Pozdrawiam Krzysztof M.
Mam co mam i jest mi z tym dobrze ....
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Świetnie przedstawiony trening (od rozgrzewki do ważenia po treningu).
Dziewczyna przypomina Hilary Swank ze znanego filmu
nikon ...
Podoba mi sie estetyka tych zdjec- bw bardzo przekonujace i mocne! Zdjecia tez oczywiscie bardzo dobre.
Odnosnie opowiesci/reportażu: moim zdaniem Stigu masz na razie zarys tego co moglbys zrobic z tego tematu. Wstep.
Mamy na razie bardzo duzo zdjec z roznych etapów treningu. To są, jak pisalem- bardzo dobre zdjecia, jednak jesli chodzi o reportaz to
moim zdaniem jest ich za duzo. Dla mnie ideałem byloby:
- uchwycic 7-12 roznych (mocnych) kadrów (kazde wnoszące niejako coś innego w historie)
- i dolozyc do tego cos wiecej: bo sam trening jako trening to jeszcze wg mnie mało aby reportaż uznac za ciekawy.
nie wiem- moze dlatego ze sam 10 lat cwiczylem sztuki walki i czuje, ze daloby sie to zrobic głębiej...nie wazne, pisze o swoich odczuciach.
pytanie tez- jaki miales zamysl i ile czasu na zrobienie tych zdjec: czy zdjecia pochodzą z jednej sesji czy pracowales nad tym dluzej.
generalnie oczywiscie na +.
Ostatnio edytowane przez kroolik ; 08-04-2010 o 11:09
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Skontaktuj się z nami