Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bth Zobacz posta
    Technikalia: część wygląda jakby była cropami z większego kadru (szumy, ostrość, brak detalu), nie jestem maniakiem ostrości i poprawności, ale tutaj mi to przeszkadza.
    W porownaniu do baletnic; mniej swiatla, duzo szybsze ruchy, wieksze ISO -- i w zwiazku z nierownomiernoscia oswietlenia -- wieksze forsowanie. Fizyki nie przeskoczysz.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Świetne zdjęcia. Całościowo bardzo udana sesja, w tym kilka mz. perełek - 5, 15, 18, 19 czy 24.

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Klasa sama w sobie... 17 wymiata...

Domyślnie

Jeśli mógłbym dołączyć swoje skromne zdanie to uważam że powyższy reportaż jest wypełniony wszystkimi cechami tego gatunku, jest główny bohater, tutaj pokazany jego zaangażowanie w sprawę, praktycznie codzienne życie (praca), emocje związane z walką, wyczerpanie po treningu, normalne odruchy, choćby uśmiech kobiety i "kuchnia" tego co robi i gdzie. Podoba ni się też "kolorystyka" reportażu a smaku dodaje ziarnistość zdjęć. Jestem pod dużym wrażeniem. Szczególnie przypadły mi do gustu zdjęcia nr 5, 8, 11, 14, 18, 24

Domyślnie

I jeśli mógłbym jeszcze coś dodać to widziałoby mi się zdjecie nr 14 bardziej skadrowane, bez torby sportowej, skupiajace główną uwagę na postawie zawodniczki i jej "sokolim" oku za rękawicy

Domyślnie

Stig - gratuluje bardzo dobrze pokazanego reportażu.
    Ilość zdjęć pokazuje cały trud młodej dziewczyny, przez kontekst nauczyciela i jej ostateczne zadowolenie z tego co robi.
    Tak trzymaj, a ja sam postaram się uczyć od Ciebie.

Ps:
    Powiedz mi, czy musiałeś specjalnie występować o możliwość wykonania zdjęć na treningu?
    Jak wysokie ISO ustawiałeś?
    Pozdrawiam Krzysztof M.
    Mam co mam i jest mi z tym dobrze ....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mjr Zobacz posta
    Powiedz mi, czy musiałeś specjalnie występować o możliwość wykonania zdjęć na treningu?
    Nie. Zapytalem tylko Jagode czy nie ma nic przeciwko, a ona juz tylko poinformowala o tym trenera.

Cytat Zamieszczone przez mjr Zobacz posta
    Jak wysokie ISO ustawiałeś?
    Roznie, od 1600 do 6400, ciagniete jeszcze w kompie przy niektorych fragmentach obrazu.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Świetnie przedstawiony trening (od rozgrzewki do ważenia po treningu).
    Dziewczyna przypomina Hilary Swank ze znanego filmu
    nikon ...

Domyślnie

To się nazywa reportażRewelacja

Domyślnie

Podoba mi sie estetyka tych zdjec- bw bardzo przekonujace i mocne! Zdjecia tez oczywiscie bardzo dobre.

Odnosnie opowiesci/reportażu: moim zdaniem Stigu masz na razie zarys tego co moglbys zrobic z tego tematu. Wstep.
    Mamy na razie bardzo duzo zdjec z roznych etapów treningu. To są, jak pisalem- bardzo dobre zdjecia, jednak jesli chodzi o reportaz to
    moim zdaniem jest ich za duzo. Dla mnie ideałem byloby:
    - uchwycic 7-12 roznych (mocnych) kadrów (kazde wnoszące niejako coś innego w historie)
    - i dolozyc do tego cos wiecej: bo sam trening jako trening to jeszcze wg mnie mało aby reportaż uznac za ciekawy.
    nie wiem- moze dlatego ze sam 10 lat cwiczylem sztuki walki i czuje, ze daloby sie to zrobic głębiej...nie wazne, pisze o swoich odczuciach.

pytanie tez- jaki miales zamysl i ile czasu na zrobienie tych zdjec: czy zdjecia pochodzą z jednej sesji czy pracowales nad tym dluzej.

generalnie oczywiscie na +.
    Ostatnio edytowane przez kroolik ; 08-04-2010 o 11:09
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów