nie mówiłem że znają się na sprzęcie fotograficznym tylko elektronicznym np. kalkulatory,zegarki z melodyjkami itp.
Szukaj
nie mówiłem że znają się na sprzęcie fotograficznym tylko elektronicznym np. kalkulatory,zegarki z melodyjkami itp.
Fakt, na tym zna się prawie każdy. Jakiś rok temu, dzieciak sąsiada dostał w prezencie elektroniczny zegarek do samodzielnego montażu (ktoś z rodziny mu to z dalekiego wschodu przwiózł). I dzieciak (12 lat) sam go sobie złożył - praktycznie bez instrukcji. Tylko na obrazki patrzył, bo krzaków jeszcze nie rozpoznaje.Nadaje się chłopak na testera sprzętu elektronicznego.
![]()
Jacek
Z całym szacunkiem, jestem mężczyzną ważącym 95kg, ręce i dłonie mam proporcjonalnie zbudowane. D50 leży w ręku bardzo dobrze, a grip ma u mnie 79 miejsce na liście niezbędnych zakupów. Oczywiście, że grip poprawia sytuację w C350/400, tylko że tani nie jest, a niestety małe body wymusza jego kupno. Czy do C350/400 sprzedają na Allegro SPOTA??
Fuji S3Pro || Nikkor 35/1.8G DX; 50/1.8D
Miałem w rękach 350D z oryginalnym gripem Canona - owszem, w pionie jest lepiej, ale w poziomie nadal przeszkadza zbyt płytki uchwyt.
Wracając do tematu - po pierwsze - brawo za refleks dla optycznych, a po drugie...ech, nie wiem jak Wy, ale czuję się oszukany przez Nikona że ukrywa rzeczywiste rodzielczości matryc i robi oszukujące użytkownika oprogramowanie...LOL, ROTFL![]()
W tej sytuacji śmiało możesz oddać puszkę, powołując się na niezgodność z umową. Jak dojdzie do sprawy sądowej, to powołasz "optycznych testerów" na świadków, że Nikon Cię wykiwał.![]()
Jacek
Szanowny Panie. Proponuję na forum optyczne.pl (które jest otwarte dla wszystkich) zadać konkretne pytanie na temat rozdzielczości i jej definicji. NAPEWNO pytanie nie pozostanie bez odpowiedzi. Zdecydowanie mniej wstydliwe jest pytanie o rzeczy których się nie wie/nie do końca rozumie, niż obrzucanie inwektywami.
Fuji S3Pro || Nikkor 35/1.8G DX; 50/1.8D
kupuje grip. a po h... mi grip skoro juz kupiłem aparat który mam zamiar uzywać, a nie "podrasowywać" go zeby nadawał sie do uzycia. grip ma pewne zastosowania raczej bardziej profi (bardziej ukierunkowane), a nie ma poprawiać to co projektant puszki spartolił. po jaki gwizdek mam wywalac dodatkową kase tylko po to zeby moje raczej normalne łapy mogły jakotako trzymać body?
tyle odnośnie argumentu gripa, bo nijak on do mnie nie przemawia...
same klamoty...
Remol71, a Ty to rozumiesz? Moim zdaniem nie za bardzo. Jeśli komuś może przyjść do głowy, że na cyfrowym zdjęciu może być wiecej poziomych rozróżnialnych linii niż jest na nim pikseli (oczywiście w pionie), to nie mamy o czym dyskutować. Jeśli taki ktoś pisze, że ta większa rozdzielczość jest spowodowana wyostrzaniem, to zwyczajnie nie wie co pisze.
Jacek
to teraz wiem jakiej WWW nie odwiedzać, chyba że chce się pośmiaćA co do gripów...., ja posiadam 3x EN-EL3a i używam ich zamiennie: robie zdjęcia, wracam do domu zmieniam baterie używaną ładuje i tak w kółko.... Nie czuje się aby mnei to jakos kłopotało, ładować i tak musze i tak, więc jaki sens posiadania gripa? chyba dla szpanu:P
Boguslaw Glegola
www.glegola.co.uk GG: 2383535
Skontaktuj się z nami