Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Exclamation padla migawka w d1h

poirytowalem sie. wlasnie testowalem nowego flesza od HYPERA, kiedy to nagle uslyszalem dziwny dzwiek i 'err' na wyswietlaczu. wypinam obiektyw, podnosze lustro i co widze? ze mi brakuje kawalka migawki :/ ktos wie ile taka przyjemnosc mnie moze kosztowac(niekoniecznie w polsce)? raczej mi zalezy na szybkim uwiklaniu sie z problemem, wiec nie chcialbym oddawac do serwisu nikonpolska. moze jakies inne propozycje?
    old punks never die
    http://www.lightstalkers.org/krystian_maj
    leica M6, lomo, polaroid100, mamiya, field 5x7, cambo 4x5", schneider, yashica 35electro, D2H

Domyślnie

Ładnieś go katował! Migawki w D1-kach potrafią wytrzymać nawet i 0,5mln!

W serwisie NP ponoć dla prasy robią w trybie przyspieszonym - wpadnij tam jak bomba, rzuć im korpus na twarz, machnij jakimś prawem jazdy i powiedz, że ci się spieszy bo życie reportera to nieustanny pośpiech. Niestety nie wiem ile przyjemność kosztuje w D1-ce, ale nie powinno być tragicznie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    wpadnij tam jak bomba, rzuć im korpus na twarz, machnij jakimś prawem jazdy i powiedz, że ci się spieszy bo życie reportera to nieustanny pośpiech.
    Tylko rzucaj ostrożnie!!!
    D300 + kilka szkiełek + lampa + statyw

Domyślnie

..... albo wybieraj miękką twarz.
    Jacek

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Puławy/Wawa

Domyślnie

Adam Bieniek: Al. Jerozolimskie 113/115 629-99-59 Wawa

Migawkę w D70 wymienił mi taniej niż w Nikon Polska i w tydzień a nie w 2 miesiące.

A co do trwałości migawek to różnie bywa. W D70 ponoć ma wytrzymać 60 tys a w moim egzemplarzu w ciągu 20 tys zdjęć padła dwa razy.

Domyślnie

mirwil
    thx za adres, jutro sprawdze.

Czornyj
    jak nie bedzie opcji to i tak trzeba bedzie pociagnac ;]

na dobra sprawe nie znam przebiegu, opanda nie pokazuje mi wiersza. nie ukrywam, delikatny dla sprzetu nie jestem, jednego dnia zrobie jedno zdjecie, innym razem na contestach 2k. pewnie sporo ma tutaj do powiedzenia to, ze to 2nd hand. no nic, bywa, teraz trzeba to jakos zalatwic w dobrej opcji
    old punks never die
    http://www.lightstalkers.org/krystian_maj
    leica M6, lomo, polaroid100, mamiya, field 5x7, cambo 4x5", schneider, yashica 35electro, D2H

Uprawnienia umieszczania postów