W sklepie tutaj - http://www.infoto.pl/pl/Products/107/Cat/30/ znalazlem filtr polowkowy szary. Przydalby mi sie taki filtr do wyciagania nieba przy panoramach. Nigdzie indziej ich nie widzialem, chyba ze systemu Cokin. Jednak nie bardzo mi sie chce inwestowac w Cokina dla jednego filtra.
Nurtuja mnie jednak dwa pytania. Pierwsze to takie, ze filtr nie ma obrazanego pierscienia. W asortymencie sa filtry polowkowe niebieski, zielony i pomaranczowy na ktorych pisze, ze sa obracane. Na szarym jednak nic nie pisze. Jak zatem taki filtr sie sprawdza w praktyce? Trzeba go nie dokrecac w przypadku, kiedy nie ustawi sie rowno w poziomie? A co, jesli chce wyciagnac bardziej dol, np morze?
Druga pytanie, to czy ktos kupowal w tym sklepie ten filtr? Interesuje mnie jakosc. Nigdzie nie pisze o producencie, a ceny sugeruja nizsza polke. Kiedys kupilem w tym sklepie bardzo tanio zestaw soczewek makro, ktortych nie uzywam po obejrzeniu sampli z ich uzyciem. Po prostu sa tak koszmarnie wykonane, ze nadaja sie chyba tylko do rozpalabnia ogniska za pomoca slonca. Kiedys prezentowalem tutaj te sample.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami