Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Pytanie o prace

Domyślnie

To ja CI może to zobrazuje:

Kupiłeś za kase z 18tki D90 z 18-105VR - wyczes....
    Masz propozycję focenia imprez za akredytacje ( a że jak by Ci niby płacili to byś jej nie miał ? musisz mieć wejście żeby zrobić foto).
    Focisz se imprezki za freeko, przez wakacje dozoerałeś kasę z pracy jakiejś tam innej. Wyrobiłeś się w imprezkach - tzrymasz poziom.
    Zainwestowałeś w sprzet 15tyś zł.
    Dostałeś propozycję płatnego focenia - no masz poziom - to płaca

Ci 100zł bo masz poziom a Ci bez robią to za freeko i własnie musisz obskoczyć 150 imprez żeby Ci się zwrócił sprzed za 15kpln, co daje prawie pół roku codziennej pracy.

Sprzet sie spąłcił. Wyszły nowe modele... Trzeba kupić, zmienić, dokupić, coś się zpesuło...

Powodzenia

A na koniec i tak Ci powiedzą że jest amator co dostał więcej kasy na 18tke i ma D700 z 24-70 i też robi za freeko na Twoim poziomie

Domyślnie

powiem wprost mam inne zródło utrzymania wiec ta praca by była traktowana jako przyjemność
    teraz nie wiem jak formalnie to załatwić

Domyślnie

Takie coś to można zrobić raz czy dwa dla sprawdzenia, potem trzeba zażyczyć sobie pieniądze.
    D600 | D750 | D7200 ||| 35/1.4 ART | 50/1.4 ART | 18-35/1.8 ART | 85/1.8 G | 135/2 D | 17-35/2.8 | 24-70/2.8 | 70-210/4
    było: D700 | D3100 | D5200 | CoolPix8800 | 14/2.8 HSM | 28/1.8G | 35/1.8 G DX | 50/1.5 HSM | 85/1.8 D | 135/2 bez D | 12-24/4.5-5.6 HSM | 28-200 D i G | 18-105 G | 18-200 G | 28-300 G | 200-500/5-6.3

Domyślnie

A co robisz ? Bo my fotografowie się zaczynamy czaić na Twoje źródło utrzymania, żyjemy ze zdjeć a oderwanie od tego dla przyjemności by sie przydało - za freeko oczywista bo z przyjemności.

Za darmo możesz wolontariatowi robić foto z przekazania darów dziciom/biednym czy co tam.

Domyślnie

Takiego czegoś nie można formalnie załatwić.
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Też jestem ciekaw, jakie jest Twoje źródło utrzymania. Skoro jest dla Ciebie atrakcją wejść na jakieś imprezy za darmo mam prawo sądzić, ze nie zarabiasz zbyt wiele. Jednocześnie (przy niewysokich dochodach) chcesz podjąć regularną pracę za darmo. Nie piszę tego złośliwie, naprawdę jestem ciekaw, czym się zajmujesz, skoro taka sytuacja jest dla Ciebie atrakcyjna.

Domyślnie

Niektórzy poprostu nie rozumieją zagadnienia i, jakby to okreslila stara gwardia - psuje rynek : D Niestety foty dobre zostaly wyparte przez foty darmowe.
    FX MIKKA GOTUJE ZDJECIA !
    skinny nigga pretty flacko, niggas rippin that choppers

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Z góry przepraszam jeśli kogoś urażę swoją wypowiedzią.

Kolega pyta się jak załatwić swoją sprawę.

Jaki jest sens wypytywania się o jego zarobki, pracę i jak zarabia? To jego prywatna sprawa, czy jesteśmy tak zepsutym społeczeństwem żeby zamiast odpowiadać i pomagać na konkretne pytania, szukamy wszystkiego tylko nie odpowiedzi i sposobu pomocy?

Pozdrawiam.

Domyślnie

Emerka, nikt nie ma ochoty pomagac komus kto psuje rynek.
    Wypytywania o prace ma uswiadomic, co by bylo gdyby w jego branzy pojawili sie hobbisci pracujacy za darmo :]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emerka Zobacz posta
    Z góry przepraszam jeśli kogoś urażę swoją wypowiedzią.

Kolega pyta się jak załatwić swoją sprawę.

Jaki jest sens wypytywania się o jego zarobki, pracę i jak zarabia? To jego prywatna sprawa, czy jesteśmy tak zepsutym społeczeństwem żeby zamiast odpowiadać i pomagać na konkretne pytania, szukamy wszystkiego tylko nie odpowiedzi i sposobu pomocy?

Pozdrawiam.
    Emerka... sytuacja czysto hipotetyczna... zapytam się jak mam się pozbyć złośliwego sąsiada - czy lepiej zastrzelić czy lepiej otruć? Odpowiesz mi? Zgodnie z Twoim podejściem oczekuję propozycji co lepsze wraz z wyjaśnieniem dlaczego

Załóżmy że autor wątku jest kierowcą - ja lubię sobie hobbystycznie pojeździć - może zrobię z 10 kursów w miesiącu - poznam nowych ludzi, nowe miejsca i oczywiscie zrobię to za darmo. Albo może jest sprzedawcą obuwia damskiego... to też hobbystycznie poznam nowe trendy, podoradzam ładnym paniom hobbystycznie za "free".
    Ostatnio edytowane przez Erie ; 06-04-2010 o 12:09
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów