Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Zaswiecilo...

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mpwt Zobacz posta
    Jeśli robiłeś w RAWach to weź zamiast się obrażać i stroić fochy weź to popraw i będzie git. Sorki, ale teraz tak to wygląda
    To znaczy co konkretnie mam poprawic, bo juz nic nie rozumiem. Kwiat ma byc bardziej zolty?

I bynajmniej sie nie obrazam ani nie stroje fochow. Po prostu nie wiem jakimi kryteriami sie niektorzy kieruja przy ocenianiu niektorych fotek. Z ciekawosci pokazuje rozne fotki moje i innych zamieszczanych tutaj moim kolegom w realu lub z Internetu nie zwiazanymi z fotografia czy z tym forum proszac ich o zdanie i ocene. I co slysze? Ze dziwnym zbiegiem okolicznosci ich ocena zazwyczaj pokrywa sie z moim. Maja podobne jak ja odczucia i takie same oczekiwania. Wiec nie mow mi, ze sie obrazam czy stroje fochy.
    Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
    Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB

Domyślnie

Spokojnie po co sie szarpać.

1 i 3 ładnie.
    out of the body
    OM10+S28-70

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karbulot Zobacz posta
    To znaczy co konkretnie mam poprawic, bo juz nic nie rozumiem. Kwiat ma byc bardziej zolty?

.... Wiec nie mow mi, ze sie obrazam czy stroje fochy.

Jeszcze raz spookoo !

Marcin na prawdę zna się na tym, co pisze i nie jest ani złośliwy ani porywczy. Jeśli zastosujesz choć część z jego rad, to tylko na tym skorzystasz.

.....be happy !

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Kwiat nie powinien być prawie biały. Jest na granicy przepału i źle się przez to odbiera. Nie masz "dużych różnic między jasnością". Masz za duże. Ale to taka pierdołka, którą poprawić w 5 sek bez sensu dyskutujesz

Wiec nie mow mi, ze sie obrazam czy stroje fochy.
    A jednak. Tłumaczysz się nie wiem po co a jest niemal super
    Dociekałeś opinii to ją masz. O!
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

Alez ja sie nie obrazam . Tylko nie bardzo rozumiem co tam nie tak jest z kolorami? Troche zdjalem saturacji, bo wlasnie wyszly nieco zbyt kolorowe. Moze sie to odbilo na zoltym, ale o ile znam zycie, gdybym zostawil jak jest, nie spodobaloby sie. Fotografowanie zoltych intensywnych kwiatow nie jest latwym zadaniem, trzeba pozniej sie bawic wyciaganiem swiatla i cieni, aby w ogole zamiast zotlego przepalu wyszla faktura platka. Dlatego lepsze platki wychodza jak nie ma slonca, ale wtedy wielu narzeka, ze "nie zaswiecilo".

Domyślnie

No teraz sie nie bawilem kolorami, zotlty jest bardziej naturalny.

Domyślnie

Zaswiecilo...
    ...i wygrało.Poprawka lepsza.Do kwiatów lepsza,mz,jest mała GO gdyż zyskują troszkę klimatu,a tak...ot,kwiaty....
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów