Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Domyślnie ZWM - part one (cz. II)

A tutaj ciąg dalszy pierwszego cyklu.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.
    Moje zdjęcia to tylko mały wycinek tego czym jestem a zarazem jedyna część tego co po mnie pozostanie.

Domyślnie

tak trochę o wszystkim i o niczym, dużo strzałów w plecy, a plecy ludzie mają cholernie nudne. podoba mi się 4 z cz.I, z cz. II 20 ma potencjał, ale ta ściana po prawo mi nie leży, tylko pół kadru zajmuje. mało staranne masz kadry, często krzywe, niedopracowane.

Domyślnie

Pomyśl o wieloplanowości zdjęć, spróbuj pokazać perspektywę, używaj szerszego kąta częściej, ale podchodząc blisko do niektórych obiektów, a nie tylko ograniczając się do "widoczków". Często jest wąsko, a jak szeroko, to już bardzo. Mam wrażenie używania jakby niewłaściwych ogniskowych do danego motywu - za dużo kręcenia zoomem, za mało chodzenia (hehe, jakbyś nie miał dość po takiej wycieczce). Pokombinuj z różnymi "skalami" obiektów, z różnymi zbliżeniami. Widać, że w tę stronę idziesz, ale tak jakby jeszcze nie znajdując swojej "drogi". Część zdjęć naprawdę bardzo dobra (2, 4, 9), ale giną w tłumie. Część niedokładna, niestaranna, wykonana w 50% (10, 11). Potrzeba mocniejszej selekcji oraz większego zróżnicowania dobrych przemyślanych ujęć. Na czwórce masz przykład fajnej minimalistycznej, a jednocześnie dość celnej kompozycji. To jest jedna z dróg. Ludzi lepiej pokazywać z profilu, idących gdzieś. Twarz za bardzo odwraca uwagę od kadru, a plecy zwykle nie wyglądają za dobrze.

Domyślnie

Dzięki za konstruktywną krytykę

pozdrawiam.
    Moje zdjęcia to tylko mały wycinek tego czym jestem a zarazem jedyna część tego co po mnie pozostanie.

Uprawnienia umieszczania postów