Szukaj
SpokoAkurat tutaj kontekst był istotny. Dzięki wszystkim za opinie!
Spójna całość w 4 tylko nie podoba mi się ta obcięta głowa, ale nie jest źle.
Pozdrawiam![]()
Moje zdjęcia to tylko mały wycinek tego czym jestem a zarazem jedyna część tego co po mnie pozostanie.
Nie znam się na zdjęciach koncertowych - jedynie czasami uszy sobie katuję, ale to dotyczy dźwięku, tak więc moja opinia jest nieprofesjonalnaAle będzie szczera - zdjęcia 2 i 3 są za-je-bis-te
Inne też są dobre, ale te z publiką są czymś zupełnie nowym i fajnym.
Ucięta główka faktycznie przeoczona i zauważona przez parę osób - zwrócę uwagę przy kolejnych koncertach. Dzięki za kolejne opinie - chyba najdłużej żyjący mój wątek![]()
jak muzyki lao che oprocz 'powstania' nie toleruje, tak reportaz b. okay. mucha nie siada, za wyjatkiem:
5. nieprzepadam wyjatkowo za takim ujeciem wioslarzy, w moim odczuciu ciezko pokazac ich mniej korzystnie,
6. widzialbym nizej troche kadr, mikrofony denerwuja, ale sa nie do wyjecia z kadru, no i poza glownego wokala dosc pokraczna.
Zdjęcia mi się osobiście poza dwójką nie podobają, co wynika chyba wyłącznie z tego jak ja kadruję - lubię ciasne, nieprzypadkowe kadry.
W Trójce da się focić przez cały koncert i naprawdę można metodą prób i błędów ze światłami i ruchami muzyków wyłapać świetne, przemyślane kadry.
Jestem pod wrażeniem pazura jaki pokazuje w tym studiu D700. A ja tam muszę sobie dawać radę z D80, 1/30s to luksus.![]()
Ostatnio edytowane przez PaRaGaS ; 11-04-2010 o 06:02
Marek Piotr Praski a.k.a. PaRaGaS
D80+T17-50/2.8+S30/1.4+N50/1.8+N80-200/2.8+Tair135/2.8+SB-800+Tenba Messenger
Last.fm | www.marekpraski.pl
Dzięki za opinie.
@badi: Piatki będę bronił, chociaż ucięta. Mam już z tysiąc zdjęć gitarzystów w stylu "stoi i trzyma gitarę". Są koncerty, podczas których ekspresja wioślarza ogranicza się do takich rzadkich momentów jak na tym zdjęciu. Nie zawsze są podskoki i bieganie po scenie - dlatego ta poza imho nie jest niekorzystna.
Szóstka - a co w niej pokracznego? Kroka dał do przodu
@Marek: Oczywiście nie mam problemu z tym, że foty Ci nie pasują, ale chciałbym się dowiedzieć co przeszkadza w kadrach. Bo chociaż nie są one ciasne (portrecuki, główki), to z wyboru a nie jak piszesz - nieprzemyślane.
Co do fotografowania w Trójce, jest i łatwo i trudno. Trudno, jeżeli pamięta się, że za Tobą siedzi sala ludzi, która chce w spokoju obejrzeć koncert![]()
według mnie ciekawe kadry to 2, 3, 7 (ostatni dlatego, że trudno zrobić zdjęcie perkusiście a tu ma jeszcze fajną minę) reszta niestety nie odbiega od standardu (średniej). A po za tym Bartku to dawaj czym prędzej foty z Babylon Circus bo tam dopiero dałeś czadu (jak i zespół, zapewne
) i jest parę wybitnych kadrów
![]()
pozdrawiam
Takie tam pierdoły.
Na jedynce razi mnie światło (na pewno dało się wyłapać moment bez niebieskiego) i brak miejsca pod łokciami, ale zdjęcie które uważam za jedno z moich najlepszych jest jeszcze bardziej "przesunięte" w górę (i jeszcze w kadrze za mało mikrofonu w mikrofonie), więc tak jak mówiłem, to jest pierdoła która mnie razi, ale nic więcej.
Dwójka zajebista.
Na trójce razi mnie dużo pustej góry.
Czwórka - tu kadr jest dla mnie dużo za ciasny, keyboard zasłania pół kadru, reflektor ucięty w połowie i wkomponowany ogólnie bez ładu i składu, chaos i anarchia.
Piąte - takie zdjęcia wywalam od razu - za dużo góry, mikrofon na głowie, ucięta ręka jedna i druga. Nie lubię jak dłoń na gryfie jest ucięta. No i ta mina, nieprzyjemne w odbiorze.
Na szóstce panuje nuda, nic się nie dzieje, za dużo góry, basista za bardzo w rogu. Sprawia wrażenie kompletnie przypadkowego kadru.
Siódme - ponownie za dużo góry i dynamika sytuacji jakoś mi ucieka, coś dzwoni, ale nie wiadomo gdzie.
Ósme fajne.
No ale mówię to tylko z perspektywy tego, jak sam robię zdjęcia na koncertach. Zostanę zaraz zjechany za takie gadanie, trudno - nie mówię nikomu jak ma robić zdjęcia tylko że mi osobiście nie przypadają tak bardzo do gustu.
W tych warunkach pewnie nie zrobiłbym lepszych, więc w ogóle nie ma o czym mówić
I tak będą mi się 100x bardziej podobać niż zdjęcia Antka Opolskiego.
*edit* Antka widzę tym razem nie było, ale jego zastępca reprezentuje podobnie wysoki poziom.
Ostatnio edytowane przez PaRaGaS ; 11-04-2010 o 17:21
Marek Piotr Praski a.k.a. PaRaGaS
D80+T17-50/2.8+S30/1.4+N50/1.8+N80-200/2.8+Tair135/2.8+SB-800+Tenba Messenger
Last.fm | www.marekpraski.pl
Skontaktuj się z nami