Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 46 z 46

Wątek: Wada F90x???

Domyślnie

Znane mi egzemplarze dziurek nie mają, to raz, a znany mi egzemplarz z dziurkami pojawia się na allegro, jak zły szeląg raz na dwa miesiące i ciągle zmienia właściciela, zmienia się tylko jego opis.. Co by nie było, mój przekręcił koło 5 tys. klatek, a dwa pozostałe mi znane to przy moim zajechane są jak bure suki, jeden ponad 100 tys. nawet..
    Ja tez zły.. Już tak mam..
    sprzętowo pozamiatane

Anonymous
    Gość

Domyślnie Re: Wada F90x???

Cytat Zamieszczone przez jmj
    Cytat Zamieszczone przez gość
    Usłyszałem taką nowość której wcześniej nie słyszałem, a mianowicie:
    podobno używając lampy do 90x po pewnym czasie powstają dwie dziurki w korpusie a dokładnie na przedniej części pryzmatu, czy to prawda czy poprostu ktoś chce mi tak wytłumaczyc powstałe dziury na korpusie??? Podobno dzieje się tak w 95% przypadków

Brzmi to jak opowiesc zagorzałych zwolennikow "innych" sytemow.
    Ja sie poprostu pytam bo chce zakupic ten model... a nie jestem zagorzałym zwolennikiem jakiegokolwiek systemu, podoba mi się F90x to chce go kupic, spodobałby mi sie jakis Canon, to bym kupił Canona

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anonymous
    Ja sie poprostu pytam bo chce zakupic ten model... a nie jestem zagorzałym zwolennikiem jakiegokolwiek systemu, podoba mi się F90x to chce go kupic, spodobałby mi sie jakis Canon, to bym kupił Canona
    Wybór jak najbardziej trafny. Miałem kilka body Nikona i ten zamieniłbym tylko na F-100, oczywiście ze względów finansowych, gdyż wyższe modele są droższe i używane przeważnie przez pro a więc dorwać nie zajechany egzemplarz będzie trudniej.
    Mój egzemplarz mam od roku i mimo dziurek nie zawiódł mnie do tej pory, ogółem ma 4 lata.
    Reasumując polecam jak najbardziej. W razie problemów służę pomocą.
    Pozdrawiam Arek
    7D|G12|Nikkormat FT3|N70-210/4|N50/2|N28/3,5|C100/2,8|Metz 58AF2|C17-40/4L||C70-200/4L|+reszta

Domyślnie

Co by nie było, sprawdzałem archiwum grupy użytkowników N90s na Yahoo! i jedyny wniosek dotyczący peknięć na pryzmacie był taki, że są one skutkiem nieumiejętnie prowadzonej naprawy..
    Ja tez zły.. Już tak mam..
    sprzętowo pozamiatane

Domyślnie Dziurki ...

Mam F90 i SB25. Dziurki pojawiły się w zeszłym roku, aparat mam przeszło 10 lat. Faktycznie zdaża się, że lampa mocno trzyma się korpusu i żeby ją zdjąć trzeba się trochę nagimnastykować. Może dlatego te pęknięcia? A mój F90 nigdy nie był w serwisie i nigdy go nie rozbierałem.
    aparat + obiektywów kilka + lampka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez twlodar
    Co by nie było, sprawdzałem archiwum grupy użytkowników N90s na Yahoo! i jedyny wniosek dotyczący peknięć na pryzmacie był taki, że są one skutkiem nieumiejętnie prowadzonej naprawy..
    No to potwierdziłeś to co pisał szymony. Choć, żeby mieć całkowitą pewność należałoby przeprowadzić prawdziwy test rozkręcając jeszcze dobry egzemplarz i mierząc to i owo
    Pozdrawiam Arek
    7D|G12|Nikkormat FT3|N70-210/4|N50/2|N28/3,5|C100/2,8|Metz 58AF2|C17-40/4L||C70-200/4L|+reszta

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów