Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 46

Wątek: Wada F90x???

Domyślnie

No to jeszcze jedna teoria spiskowa dziejów. Nikon wprowadzając usprawnienia do F90x podobno polepszył również uszczelnienie korpusu. I teraz skoro puszki F90 i F90x są w zasadzie identyczne, a w tym drugim jest dodatkowo uszczelka na pasowanu elementów, to owe zatrzaski po pewnym czasie nie wytrzymują większego naprężenia i efekt jest taki jaki jest.
    Mam F90, czyli jakby nie patrzeć najstarszy korpus i u mnie ten efekt nie występuje. Nie ma nawet oznak tego że coś takiego może nastąpić w bliżej nie określonej przyszłości. Co może sugerować że dzieje się to tylko z "X". Druga teoria głosi że w F90 tych zatrzasków nie ma wcale (bo i po cholere, przecież w bliskim sąsiedztwie są wkrety), nikon dołożył je w "X" i dał ciała.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

no dał dał, na szczęście nawet jak się u mnie one pojawią, to i tak się z nim nie będę kąpać, a więc...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymony
    No to jeszcze jedna teoria spiskowa dziejów. Nikon wprowadzając usprawnienia do F90x podobno polepszył również uszczelnienie korpusu. I teraz skoro puszki F90 i F90x są w zasadzie identyczne, a w tym drugim jest dodatkowo uszczelka na pasowanu elementów, to owe zatrzaski po pewnym czasie nie wytrzymują większego naprężenia i efekt jest taki jaki jest.
    Mam F90, czyli jakby nie patrzeć najstarszy korpus i u mnie ten efekt nie występuje. Nie ma nawet oznak tego że coś takiego może nastąpić w bliżej nie określonej przyszłości. Co może sugerować że dzieje się to tylko z "X". Druga teoria głosi że w F90 tych zatrzasków nie ma wcale (bo i po cholere, przecież w bliskim sąsiedztwie są wkrety), nikon dołożył je w "X" i dał ciała.
    No to nie musisz już rozkręcać
    Twój opis daje dużo do myślenia, ale niestety na niekorzyść.
    Właśnie zrobiliśmy epokowe odkrycie
    To powinno być jak w samochodówce, wykrywają, że dali ciała z jakimś elementem wymieniają na swój koszt.
    Pozdrawiam Arek
    7D|G12|Nikkormat FT3|N70-210/4|N50/2|N28/3,5|C100/2,8|Metz 58AF2|C17-40/4L||C70-200/4L|+reszta

Domyślnie Re: Wada F90x???

Cytat Zamieszczone przez gość
    Usłyszałem taką nowość której wcześniej nie słyszałem, a mianowicie:
    podobno używając lampy do 90x po pewnym czasie powstają dwie dziurki w korpusie a dokładnie na przedniej części pryzmatu, czy to prawda czy poprostu ktoś chce mi tak wytłumaczyc powstałe dziury na korpusie??? Podobno dzieje się tak w 95% przypadków

Brzmi to jak opowiesc zagorzałych zwolennikow "innych" sytemow.
    Pozdrawiam
    Jacek

Domyślnie

Dziurki?! Hmmm mam F90 i F90x (a dokladnie N90s) i zadnych dziurek! Od tylu lat! Hmmm, moze te dziurki to jakas moda? To ja tez chce byc trendy, szukam certyfikowanego salonu Nikon Piercing
    Pozdr.
    D300|D70s|D70|35/2D|50/1.4D|85/1.8D|17-55/2.8|100/3.5macro|17-50/2.8|SB800|SB600.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sedin
    Dziurki?! Hmmm mam F90 i F90x (a dokladnie N90s) i zadnych dziurek! Od tylu lat! Hmmm, moze te dziurki to jakas moda? To ja tez chce byc trendy, szukam certyfikowanego salonu Nikon Piercing
    Poczekaj na jesień już nie będą w modzie
    Pozdrawiam Arek
    7D|G12|Nikkormat FT3|N70-210/4|N50/2|N28/3,5|C100/2,8|Metz 58AF2|C17-40/4L||C70-200/4L|+reszta

Domyślnie

Nie widzę problemu. Jako stowarzyszony z zdolnościami modelarskimi ponoć, wysmaruje Ci takie dziury że Hej. A certyfikat Admin wystawi za drobną opłatą.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

dla mnie tam jedyna wada 90x bylo to ze nie ma 6 mp
    pzdr
    Zbigniew Kruk - KrukBook

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zkruk
    dla mnie tam jedyna wada 90x bylo to ze nie ma 6 mp
    No to by było niezłe mieć wybór.
    Chce to zakładam film, a nie to mam wersję cyfrową body
    Pozdrawiam Arek

Domyślnie

W pewnym sensie to masz ten bajer dostepny ... nazywa sie Kodak DSC xxx, tylko nie wiem czemu to sie zupelnie nie przyjeło. (taki na 6Mpx tez chyba jest do F90x, tylko nie wiem jaki to numer).
    Mariusz Hajdarowicz

F801s Nikor 24-50, S 70-300APO, 50 1.8, no i D70 KIT przybyła SB800

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów