Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 46

Wątek: Wada F90x???

Anonymous
    Gość

Domyślnie Wada F90x???

Usłyszałem taką nowość której wcześniej nie słyszałem, a mianowicie:
    podobno używając lampy do 90x po pewnym czasie powstają dwie dziurki w korpusie a dokładnie na przedniej części pryzmatu, czy to prawda czy poprostu ktoś chce mi tak wytłumaczyc powstałe dziury na korpusie??? Podobno dzieje się tak w 95% przypadków

Domyślnie

Zapytajmy Supermyszki czy ma dwie dziurki

Domyślnie Re: Wada F90x???

Cytat Zamieszczone przez gość
    Usłyszałem taką nowość której wcześniej nie słyszałem, a mianowicie:
    podobno używając lampy do 90x po pewnym czasie powstają dwie dziurki w korpusie a dokładnie na przedniej części pryzmatu, czy to prawda czy poprostu ktoś chce mi tak wytłumaczyc powstałe dziury na korpusie??? Podobno dzieje się tak w 95% przypadków
    Tak, podobno w wiekszosci F90X na ktore czesto zakladano/zdejmowano lampe tak sie zdarza i jest to li tylko wada kosmetyczna. Wniosek z tego, ze jak sie raz zalozy lampe na F90 to lepiej juz jej nie sciagac
    Pozdrowienia
    Sylwek

Sprzet? Nikogo przeciez to nie obchodzi

Anonymous
    Gość

Domyślnie

dzięki wielkie... bo chcę kupić właśnie 90x i myślałem że ktoś mi wciska kit, myslałem że może ktoś tam i ówdzie grzebał przy nim, ale widocznie taki jego urok... naprawdę śmiesznie wygląda ta wada kosmetyczna, bo dziury są symetryczne, w idealnych od siebie odległościach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez admin
    Zapytajmy Supermyszki czy ma dwie dziurki
    odpowiem w temacie fotograficznym....
    nie montowalam lampy do mojej 90-tki, bo na razie nie mam na lampke pieniądzorków...
    więc nie potwierdzę tej opinii z wiadomych względów...

Domyślnie

I stalo sie. Mamy komplet informacji w temacie fotograficznym

Domyślnie

A ja zakładam i to często, a dziur nie posiadam (narazie). Nie mam też "x" i mam nadzieje że należę do tych 5%
    pozdrawiam Krzysiaczek

Anonymous
    Gość

Domyślnie

Kompletna bzdura.
    Dziurki powstają po wizycie w serwisie i związane jest to z czyszczeniem body. Powstaje to przy demontażu obudowy. Dla mnie jest to poprostu błąd konstrukcyjny nikona albo błąd serwisantów w sztuce demontażu.
    Ja w swoim body mam takie "dwie dziurki"

Domyślnie

To byłem ja, nt. dziur w nikonie F-90x.

Nie wiem co się dzieje, ale po zalogowaniu nawet w trakcie pisania postu wyrzuca mnie z zalogowania
    Pozdrawiam Arek
    7D|G12|Nikkormat FT3|N70-210/4|N50/2|N28/3,5|C100/2,8|Metz 58AF2|C17-40/4L||C70-200/4L|+reszta

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anonymous
    Kompletna bzdura.
    Dziurki powstają po wizycie w serwisie i związane jest to z czyszczeniem body. Powstaje to przy demontażu obudowy. Dla mnie jest to poprostu błąd konstrukcyjny nikona albo błąd serwisantów w sztuce demontażu.
    Ja w swoim body mam takie "dwie dziurki"
    No mój był w serwisie (wymiana pipsztoka pt. AE-Look), powiem więcej sam zdejmowałem górę obudowy i dziur nie ma. W którym dokładnie miejscu powinny być, tam gdzie napis firmowy ? Poniżej są dwa wkręty. Może jakaś łajza demontowała i ...........
    pozdrawiam Krzysiaczek

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów