Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    conik
    Gość

Domyślnie blood FX czyli jak zrobic krew;)

1. kupujemy barwnik spożywczy w kolorze czerwonym, zielonym etc...takim w ktorym chcemy uzyskac krew. Przygotowujemy wode oraz make (ja uzylem ziemniaczanej)

2. Wode gotujemy i na granicy wrzenia odstawiamy z palnika

3. Kiedy woda sie gotuje, laczymy make z zimna woda, energicznie mieszajac a nastepnie dodajemy barwnik. ilosc barwnika jest uzalezniona od tego jaka krew chcemy uzyskac.

4. Po dokladnym wymieszaniu powinnismy uzyskac jednolitego gluta. Aby krew byla nieco ciemniejsza mozna dodac tego co sie ma pod reka...ja dodalem ....kakao

5. Gluta maczno-barwnikowego dodajemy do zagotowanego wrzatku i mieszamy. W rezultacie polaczenia gluta z goraca woda powinnismy otrzymac zawiesisty kisiel o kolorze przypominajacym (albo i nie) krew

Poniewaz bylo to moje pierwsze podejscie do tematu przed niedzielna sesja kolor nie do konca wyszedl taki jak chcialem ale nie chcialem marnowac barwnika. Mysle ze zamiast maki mozna uzyc kilku torebek gotowego sklepowego kisielu, np truskawkowego i dobrawic go barwnikiem spozywczym. W kazdym razie po ostygnieciu krwistego kisielu mozemy przystapic do mordu

Smacznego
    Ostatnio edytowane przez conik ; 15-10-2010 o 22:38

Uprawnienia umieszczania postów