Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23
    conik
    Gość

Domyślnie blood FX czyli jak zrobic krew;)

1. kupujemy barwnik spożywczy w kolorze czerwonym, zielonym etc...takim w ktorym chcemy uzyskac krew. Przygotowujemy wode oraz make (ja uzylem ziemniaczanej)

2. Wode gotujemy i na granicy wrzenia odstawiamy z palnika

3. Kiedy woda sie gotuje, laczymy make z zimna woda, energicznie mieszajac a nastepnie dodajemy barwnik. ilosc barwnika jest uzalezniona od tego jaka krew chcemy uzyskac.

4. Po dokladnym wymieszaniu powinnismy uzyskac jednolitego gluta. Aby krew byla nieco ciemniejsza mozna dodac tego co sie ma pod reka...ja dodalem ....kakao

5. Gluta maczno-barwnikowego dodajemy do zagotowanego wrzatku i mieszamy. W rezultacie polaczenia gluta z goraca woda powinnismy otrzymac zawiesisty kisiel o kolorze przypominajacym (albo i nie) krew

Poniewaz bylo to moje pierwsze podejscie do tematu przed niedzielna sesja kolor nie do konca wyszedl taki jak chcialem ale nie chcialem marnowac barwnika. Mysle ze zamiast maki mozna uzyc kilku torebek gotowego sklepowego kisielu, np truskawkowego i dobrawic go barwnikiem spozywczym. W kazdym razie po ostygnieciu krwistego kisielu mozemy przystapic do mordu

Smacznego
    Ostatnio edytowane przez conik ; 15-10-2010 o 22:38

Domyślnie

Uuuu efekt prawie ok. Niestety prawie, ptawdziwa krew jest ciemniejsza i mniej przezroczysta. Ptzetestowalem na synu nie znosi widoku krwi na ta nie zareagowal
    D90, Samyang, Tamron, Tokina, Nikkor
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

To już szybciej i łatwiej można uzyskać taki efekt z wyciśniętej czerwonej bibuły zamoczonej w wodzie

Domyślnie

Wygląda jak mus z truskawek.
    Co to za mąką ziemniaczana, która po dodaniu do gorącej wody nie robi się transparentna? Powinien wyjść bezbarwny kisiel lub jak kto woli krochmal.
    Ostatnio edytowane przez freefly ; 16-10-2010 o 00:17

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Ja ostatnio robiłem krew na 1 w Gazecie w której pracuje... Poszedłem po bandzie... W markecie kupiłem sok z czerwonych buraków... Wystarczy go z lekka osłodzić... i krew Jako żywo... 10 minut z drogą do marketu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NBA Zobacz posta
    Ja ostatnio robiłem krew na 1 w Gazecie w której pracuje... Poszedłem po bandzie... W markecie kupiłem sok z czerwonych buraków... Wystarczy go z lekka osłodzić... i krew Jako żywo... 10 minut z drogą do marketu
    Tak tylko wylej to na koszule
    A moze tak Ketchup?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Tak tylko wylej to na koszule
    Na koszuli krew można zrobić w PS.

conik
    Gość

Domyślnie

zalozenie jest takie ze musi byc nietoksyczne i latwo spieralne...nad konsystencja i kolorem jeszcze pracuje
    generalnie sposob jest ok z tym ze maka chyba kukurydziana bedzie lepsza albo kisiel + kawa rozpuszczalna

conik
    Gość

Domyślnie

Dzisiaj nieco zmienilem sklad
    1x kisiel truskawkowy
    1x kisiel cytrynowy
    10ml barwnika sozywczego "wisnia"
    Kilka lyzek kawy Inki do smaku
    Efekt jest taki, Mysle ze kolorystycznie calkiem akceptowalny:

Domyślnie

Myślę, ze kolor to najmniejszy problem... z któregokolwiek z tych czerwonych łatwo zrobic "inny czerwony" w PSie. Bardziej o gęstość, konsystencje, przeźroczystość się rozchodzi (tzn jak np wygląda kropla, rozbryzg na twarzy/koszuli/powierzchni płaskiej) - to trudniej podrobić, a i łatwiej się zorientować, że to fejk.
    Ostatnio edytowane przez morzon ; 16-10-2010 o 23:14

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów