Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 69

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez e_a_poe Zobacz posta
    A ja jeszcze odświeżę i zapytam o te ostatnie kroki obróbki, gdy chcę zdjęcie opublikować.
    Czy lepiej zmniejszyć obraz w NEF-ie i dopiero wywołać do JPEG, czy wywołać bez zmniejszania i zrobić to już w dowolnej przeglądarce ewentualnie w PSE? Czy to w ogóle będzie miało znaczenie?
    NX ma całkiem sesnowny pod względem jakości algorytm skalowania, więc można skorzystać z NXa
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    NX ma całkiem sesnowny pod względem jakości algorytm skalowania, więc można skorzystać z NXa
    No i o to mi chodziło, dzięki Erie za sugestię. Do tej pory zmniejszałem w Fast Stone i tam jeszcze dawałem ostrzenie na 3, ale może rzeczywiście wszystko pociągnąć na CNX2. Największy ból mi jeszcze zostaje z tym ostrzeniem w CNX: jak wydaje mi się że dobrze jest (100% podgląd), wtedy zapisuję w JPEG i ... już chcę zgrywać dla znajomych ... a tu w innych przeglądarkach jakaś kaszka na twarzach, KOSZMAR! W NXie tego nie widać, a FS czy Windows obnaża moje błędy. Więc znowu powrót i zmniejszanie ilości wyostrzania. Najgorsze, że tu nie ma idealnie jednakowych parametrów dla wszystkich zdjęć (jak by tego chciał Odell).
    d90 + S10-20 + N16-85 + N70-300 VR + Metz 48

Uprawnienia umieszczania postów