Close

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 69

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crisder Zobacz posta
    w moim 2 przypadku zastosowałem wskazówki Eire'a
    Eriego jeśli już, ale nie będę się czepiał
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Można jeszcze położyć na środku kadru Control Point (odejmujący), dać mu rozmiar na prawie cały kadr i z nim bawić się LCH.
    - Żadnych kontaktów seksualnych
    - To znaczy, że mamy o tym nie rozmawiać? - upewnił się kierownik studiów nieokreślonych.
    - Nie, to byłby seks oralny - poprawił go Rincewind.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tml Zobacz posta
    Można jeszcze położyć na środku kadru Control Point (odejmujący), dać mu rozmiar na prawie cały kadr i z nim bawić się LCH.
    niestety nie, bo control point będzie brał pod uwagę teksturę, kolor sąsiedztwa itd i z naszej winiety wyjdzie kicha
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

zapewne w większości przypadków tak jest. Mi się jednak udało i coś tam winietopodobnego wyszło. Za to metoda z mazaniem wygląda obiecująco
    - To znaczy, że mamy o tym nie rozmawiać? - upewnił się kierownik studiów nieokreślonych.

Domyślnie

bardziej niż obiecująco, ale u mnie jest jeden zonk! samo "mazanie" idzie gładko, ale jak chcę na chwilę odznaczyć operację mazania, aby wyłączyć winietę to w 99% zawiesza mi się NX. albo podczas odznaczania, albo ponownego zaznaczania checkboxa.
    System to Win 7 HP 64bit i 4GB RAM - oczywiście legalny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokrates Zobacz posta
    u mnie jest jeden zonk! samo "mazanie" idzie gładko, ale jak chcę na chwilę odznaczyć operację mazania, aby wyłączyć winietę to w 99% zawiesza mi się NX. albo podczas odznaczania, albo ponownego zaznaczania checkboxa.
    A to czesto spotykana przeze mnie przypadlosc NXa. Bardzo czesto wali sie wlasnie podczas zapisu (lub przy probie, lub zaraz po zapisaniu), kiedy podczas obrobki stosuje maski wielokrotnie maziane pedzlem. Jesli pracuje bez zadnych masek to potrafi pracowac bez zajakniecia nawet na kilkudziesieciu plikach pod rzad.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Może nie w NX, ale kiedyś taki znalazłem tutorialik na winietę http://www.maniooo.pl/vignetting.php
    "Od życia bez łez, do łez nad życiem swoim"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Muminek Zobacz posta
    Może nie w NX, ale kiedyś taki znalazłem tutorialik na winietę http://www.maniooo.pl/vignetting.php
    My tu rozprawiamy o tym jak zrobic mleko w domu, a Ty nam sugerujesz do sklepu isc. Przeciez to wiadomo, ze ze sklepu najprosciej.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

To raczej by było tak: iść i pożyczyć mleko od sąsiada. A pójście do sklepu to pewnie odpalenie ColorEfexa albo innego pluginu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tml Zobacz posta
    To raczej by było tak: iść i pożyczyć mleko od sąsiada. A pójście do sklepu to pewnie odpalenie ColorEfexa albo innego pluginu
    Nie, bo tu nie chodzi o szybkie pozyskanie mleka, ktore akurat teraz jest potrzebne, tylko kombinowanie jak zrobic mleko, zeby nigdy nie musiec lazic do sasiada, ani do sklepu.
    www.SALDAT.pl

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów