Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: GPS turystyczny

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Witam
    Moim zdaniem jednym z lepszych "ręczniaków" jest Garmin Vista HCX. Używam z powodzeniem od paru lat w góry, lasy, a i do motocykla zdarza mi się przypiąć. Jest na niego dużo darmowych map topo, baterie (zwykłe paluszki) trzymają wyjątkowo długo, a ekran jest czytelny nawet w pełnym słońcu.
    Poczytaj trochę tu:
    http://www.gpsmaniak.com/new/news.htm
    i tu:
    http://www2.garniak.pl/viewforum.php...cecf5231101a52

Pozdrawiam
    Tomek...
    DX i m43.

Domyślnie

A ja Ci radzę kupić gps-a ale z wyprowadzeniem rs232 (nie wszystkie to mają i jest do tego oczywiście specjalny kabelek) później dokupisz sobie odpowiedni kabel i podłączasz go do aparatu.
    Masz wtedy kilka rzeczy w jednym: mapę, dane do zdjęć i jeszcze zapis trasy gdybyś chciał sobie popatrzeć gdzie byłeś (Oziexplorer jest znakomity do zrzutu trasy, a mapy sam sobie wrzucasz jakie chcesz i z jaką chcesz dokładnością)
    Co do gps-a to ja robię do 2,5tys km tygodniowo i nigdy mnie nie zawiódł (obecnie AM i HTC HD2), a będąc kiedyś na Słowacji z mapą papierową widziałem drogę na której mam być a nie byłem w stanie na nią wjechać...
    Do celów łazikowo-fotograficznych używam garmina etrex vistę (trochę stary i słaby gps - czułość), kabla mc-35 i znakomicie mi to ułatwia wędrówki w górach oraz robienie zdjęć. Na tego garmina możesz wrzucić nawet ścieżki i szlaki górskie i nigdy się nie zgubisz (no chyba że amerykanie będą mieli gdzieś blisko wojnę i włączą "sygnał zakłócający" dokładność )

Pzdr
    D600 , N50/1,4 , , To16-28/2,8 , N24-70/2,8 , N28-300 , S70-200/2,8 , N70-300, S150-500 , itd...

Ludzie marzą o Aniołach, ja miałem jednego Krabbika w ramionach...

Domyślnie

Garmin 60Csx..Mam, uzywam i jestem zadowolony Kupilem razem z mapa Polski,potrzebny byl mi do chodzenia po lesie,na poczatku okolice przemysla.Mapa jest wystarczajaco szczegolowa,GPS nie gubi zasiegu kiedy ide strumieniem a drzewa przyslaniaja niebo.Według producenta powinien działać nawet do 30h.Tyle po lesie nie chodzilem,wiec nie moge potwierdzic Powod zakupu podobny do Twojego,zawsze wracalem inna droga niz przyszedlem,teraz juz nie mam tego problemu.
    Kiedyś uważano, że milion małp uderzających przypadkowo w klawisze maszyn do pisania jest w stanie napisać dobrą powieść. Internet udowodnił, że to nieprawda.

Domyślnie

Ja już też nie mam problemów, ponieważ kupiłem Garmina 60 Csx
    Pozdrawiam Jacek P.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów