Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: GPS turystyczny

Domyślnie

Używam garminów od lat mam 3 szt stary Nuvi 360, nowszy ale bardzo prosty (tani) Nuvi 200 zabieram go na piesze i rowerowe wypady (wkładam w plecaka, słuchawkę do ucha, tryb pieszy i jazda) teraz kupiłem Nuvi 1490T 5'' do auta i w zasadzie nie mogę powiedzieć złego słowa o tej Firmie. Oczywiście jak ze wszystkim potrzebny jest zdrowy rozsądek, a nie ślepa wiara w urządzenie. Nawigacji trzeba umieć używać, dobrze skonfigurować i oczywiście mieć aktualne mapy i oprogramowanie.
    Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    .... nie wyobrażam sobie planowania trasy na GPSie, 2,5" ekran.....
    Jak kupujemy Garmina z mapą to otrzymujemy dostęp do map komputerowych i planowanie tras można i powinno się robić na komputerze, gdzie dokładnie widać jak nas poprowadzi i czy nam to odpowiada. Zaplanowane trasy w kompie przesyłamy do urządzenia i jest tak jak chcemy, w tańszych urządzeniach nie można wysłać tras tylko same punkty i im więcej sobie zrobimy tych punktów pośrednich tym mamy dokładniejszą trasę.
    (tak robiłem kiedyś w przypadku trudnych tras, punkty nazywałem 1,2,3,.... i jechałem od punktu do punktu).
    Często trafiamy na remonty lub inne utrudnienia na drodze i to właśnie wtedy GPS (dobry) jest niezastąpiony bo zawsze wyprowadzi, zaproponuje objazd i dalej kontynuuje podróż.
    Na mapach TOPO są naniesione szlaki turystyczne, schroniska i miejsca widokowe tak że spokojnie można się wspomagać Garminem podczas wędrówek górskich.
    Powodzenia na szlakach.
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g...o wartych zdjęć.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kwacek Zobacz posta
    Poszukaj trekbuddy w necie. Aplikacja jest darmowa
    Tak jak kolega napisał. Tutaj masz link. Aplikacja i mapy w pełni darmowe, ale nie wiem czy zaskoczą poza Sony Ericssonem. Jak by co, to w okolicach Torunia mapa prowadziła dość dobrze.

//EDIT//
    P.S. Niestety musisz być zalogowany, żeby przejrzeć stronę.
    Ostatnio edytowane przez Tuniek ; 17-04-2010 o 01:17 Powód: P.S.

Domyślnie

Garmin 60Csx..Mam, uzywam i jestem zadowolony Kupilem razem z mapa Polski,potrzebny byl mi do chodzenia po lesie,na poczatku okolice przemysla.Mapa jest wystarczajaco szczegolowa,GPS nie gubi zasiegu kiedy ide strumieniem a drzewa przyslaniaja niebo.Według producenta powinien działać nawet do 30h.Tyle po lesie nie chodzilem,wiec nie moge potwierdzic Powod zakupu podobny do Twojego,zawsze wracalem inna droga niz przyszedlem,teraz juz nie mam tego problemu.
    Kiedyś uważano, że milion małp uderzających przypadkowo w klawisze maszyn do pisania jest w stanie napisać dobrą powieść. Internet udowodnił, że to nieprawda.

Domyślnie

Ja już też nie mam problemów, ponieważ kupiłem Garmina 60 Csx
    Pozdrawiam Jacek P.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów