Close

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 53

Domyślnie Kasia i Grzesiek, ślubnie

Przedstawiam Wam Kasię i Grześka, na początek trochę przygotowań, reszta będzie pojawiać się w miarę postępów w obróbce.
    1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.
    7.
    8.
    9.
    10.
    11.

Domyślnie

Mnie się bardzo podoba i jestem na tak. Estetycznie i z pomysłem.
    Nikon D40 | N18-55 VR | YN460-II | I JESZCZE ROWER |

Domyślnie

No i zaczną się ochy i achy... ale cóż tu napisać?.. Świetnie jest - światło, kadry, miód malina... gratuluję

Domyślnie

Jak na początek reportaż zacny....czekamy na resztę.
    D700 + parę zatyczek do korpusu.

Domyślnie

jak dla mnie: najwiekszy potencjal ma 5 choc mogloby byc to prosty kadr i nic by sie nie stalo
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Ładnie.

Podobają mi się kadry (powiedzmy że wszystkie) i wołanie kolorowych. Wołanie BW - akurat nie mój klimat (teksturowanie i "szumienie"), ale może się podobać.

Well done!

Pozdrawiam,
    TT
    TymancjO /Tomasz Tomanek/
    głównie |D800|D700|80-200/2.8|85/1.8|17-35/2.8|
    "...to jest moja wina, i moge ja zwalić na kogo chcę!" Homer Simpson

Domyślnie

Piotrze Błyskotliwy - świetny kadr reporterski to zdjęcie nr 7 i (powtórzę na za Markiem) 5. Ładny jest kolor na nr 1-szym (wymaskowałbym tylko te niebieskości na włosach). Dla mnie tekstury sa trochę zbyt "nachalne" (wydaje mi się, że to słowo jest właściwe) np. nr 2. Na ostatnim zdjęciu coś dziwnego stało się z twarzą Pani po lewej stronie (to chyba wina winiety). Generalnie podoba sie jak patrzysz i (chyba) jak wspomniałem wyżej z mniejszym kryciem tych tekstur byłoby jeszcze lepiej.
    Równi i równiejsi!

Domyślnie

Tradycyjnie już - bdb.
    MarcinWilk

Domyślnie

1 - koszmarek, prawe oko poza GO, lewe koło wyjaranej dziury. Panna ma włosy zaczesywane do góry, czoło się uwydatnia i wyolbrzymia. Kolorowy plastik. Plamy w cieniach (bo kolor). Zgniłożółte włosy z poblaskiem (akurat do niego nic nie mam). Wąsko i centralnie, ale Ty tak lubisz i robisz. Ręka wystająca znikąd... To zdjęcie tylko pozornie może się podobać. Ale to nieostre oko - przegięcie (wyszło jakby dziewczę bielmo miało). Proszę, nie dopisuj do tego usprawiedliwienia.
    2 - surowo, ciężko, trochę komicznie, bo wygląda, jakby panna podglądała samą siebie, brakuje trochę szerszego kontekstu i ciągłości. To zamierzone? I co robi ta rozmyta zmora w brudnej koszuli i czarnooczodołami na drugim planie? Groteskowo (to chyba pasuje).
    3 - niewiele się dzieje i niewiele widać. Obróbkowo - ciężko i teksturkowo, ale po co? Kadr coś wnosi?
    4 - zdjęcie numer 4, tyle samo - cztery jest kadrów, gdzie panna patrzy w górę. I co? Za dużo. 4 i 1 ładnie pokazują, jak można wymalować 2 różne twarze - pierwsza to okrąglutka pyza z wydatnym czołem (też okrągłym, i nieostrym okiem), druga - szczuplutka z płaskim czołem.
    5 - wąsko-szerokie coś oblane teksturą i chyba NIKim (soft/dark sepia, maskowana antique plate?). Ale jest ok, bo współgra i trzyma rytm z 4. Z kolejnymi już nie bardzo, bo tam się radykalnie zmienia perspektywa na "od tyłu".
    6 - wyjarana twarz, rybie oko, "bogate wnętrze", czyli dużo skutecznych (ciemniejszych) rozpraszaczy skutecznie odwraca uwagę. Właściwie dziewczę znika, nie ma jej (wyjarana, ablo zbyt wydatny jest "bałagan" interioru).
    7 - kalka Twojego Guru, dodaj jeszcze ramkę (sorry, nie mogłem się powstrzymać). Ale szeroko i wieloplanowo (niewiele tych planów, ale zawsze coś).
    8 - w końcu! pal licho, że już widziałem podobny kadr u Kai. Ładny kolor, światło, naturalność, moment, uśmiech, poza. Urocze. Tapeta (na ścianie...) działa niemal jak kontra i dodatkowo wzmacnia efekt (albo na odwrót - młodna rozpromieniona, więc raczej dlatego).
    9 - kolejne świetne zdjęcie (kadr, kolorki), chociaż razi trochę to hiperglamourowanie plastykowanie.
    10 - podobnie jak 8, bardzo naturalnie, nawet za bardzo plastiku nie ma i nawet zostawiłeś zacienioną rękę...
    11 - nie wiadomo o co chodzi - co ona trzyma w ręku? Co się dzieje? Czemu się śmieją? Dużo clarity i winieta dały umorusańców (coś Ci się zrobiło z logiem, i głową pana młodego też).

Chwali się - różnorodność ogniskowych (co nie znaczy, że skutek jest dobry), tekstury (chociaż wiesz, że przesadzasz), ciężkość sepiowych BW (ciekawy kontrast z kolorem, ale nie z tymi typu 2 czy 11), w końcu więcej szerokości (niewiele, ale i tak dobrze, biorąc pod uwagę to, co pokazałeś z Kai - 95% portretówek na 85 mm z potężną winietą...).
    Najlepsze - 4,5 (warto dodać coś jeszcze dla seta, chociaż wyjdzie trochę jak „Nad Mołtawą"), 8, 10, 9. Reszta - osłabia te zdjęcia jednak. I to bardzo.

bdb, miodzik, świetnie, super, ekstra, zacnie
    Oj, bo rzygnę. Klakierostwa powinni zabronić.
    Kto tam znów rusza prawą? Lewa, lewa, lewa!

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów