Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Praga 6x6

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Polkowice

Domyślnie

Wszystkie extra, jak dla mnie wygrywa 1
    Gratulacje

Domyślnie

Jeszcze dodam, że autorką postaci dziewczynki ze zdjęcia nr 25 jest polska artystka Magdalena Popławska - dzieło nazywa się Jaskółka. Kto nie wierzy, niechaj zajrzy http://poplawska.com/bio.html .

Domyślnie

Jako osoba z drugiej strony, mieszkająca w Pradze i poruszająca się po tych miejscach prawie codziennie pragnę pogratulować spostrzegawczości i fotograficznej inwencji. Bardzo mi się spodobała 14. Ale ogólnie jest bardzo fajnie i ciekawie. Cieszę się, że zauważyłeś także nową architekturę.
    Sewo.
    Powiem Ci wprost na pewno kiedyś wrócę jeszcze do Pragi aby ją ponownie fotografować. To miasto ma tyle zabytków oraz nowoczesnej architektury a przede wszystkim to coś czego nie da się wyrazić słowami że ja i Jola na 100% wracamy w przyszłości do Pragi na dłużej aby ją ponownie zwiedzić i fotografować.
    Dzięki za pozytyw - pozdrawiamy
    Fajniutki secik, szczególnie lustrzana jedynka, garaże oraz autko.
    Witaj El.torro
    Dzięki, Dzieki stary
    Mam cichą nadzieję i wewnętrzne przekonanie ,że jeszcze w tym roku spotkamy się na jakimś Plenerze
    Pozdrowionka od Joli.
    Wszystkie extra, jak dla mnie wygrywa 1
    Gratulacje
    Dzięki za pozytyw
    Jeszcze dodam, że autorką postaci dziewczynki ze zdjęcia nr 25 jest polska artystka Magdalena Popławska - dzieło nazywa się Jaskółka. Kto nie wierzy, niechaj zajrzy http://poplawska.com/bio.html .
    O proszę, miły Polski akcent - tego nie wiedziałem( Jola podpowiada mi tu zboku ,że przewodniczka przecież o tym mówiła - ale ja w tym czasie fotografowałem więc chyba jestem usprawiedliwiony)
    Sewo jeszcze raz dzięki , pozdrawiam
    pozdrawiam
    Marek Idzikowski
    NIKON Z8 / N24-70 F2.8/ N70-200/ ROLLEIFLEX 2.8F / HASSELBLAD 503CWD

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez idzikomD300 Zobacz posta
    Przyszła pora na kolejną porcję zdjęć z Praskiego Pleneru.
    Inspiracją tych zdjęć jest format 6x6 który bardzo mi odpowiada i darzę go sentymentem ( pozdrawiam tutaj kolegę Gio).
    A dziękuję I tylko z trwogą czytam newsy o wycofywaniu kolejnych negatywów z produkcji

Cytat Zamieszczone przez idzikomD300 Zobacz posta
    Kurcze jak zazdroszczę tym którzy jadą do Paryża.
    Ja też...

Domyślnie

I tylko z trwogą czytam newsy o wycofywaniu kolejnych negatywów z produkcji
    Oby robili to najrzadziej jak to tylko możliwe- zresztą zawsze pozostanie alternatywa - DUŻA I PEŁNA LODÓWKA FILMÓW

Ja też...
    Na szczęście wielkimi krokami zbliżają się następne PLENERY, choćby Barcelona do którego mocno się przymierzam
    pozdrawiam
    Marek Idzikowski

Domyślnie

Dlaczego to jest wszystko tak straszliwie przeostrzone..?
    To Nikonem robione?
    piotr biegaj, iczek
    Fotografia ptaków: https://piotrbiegaj.com
    Blog Fotopropaganda: https://iczek.pl

Domyślnie

Czemu tak wyostrzone i czy nikonem robione hm.....

Ciesze się naprawdę ,że pytasz i zarazem podpowiadasz.....
    Piotr we wcześniejszych uwagach bardzo subtelnie o tym wspomniał i wskazał mi tą złą manierę w moim warsztacie a tu po kilku tygodniach kolejna osoba, która to dostrzegła i przywołała ponownie.

Zajrzałem więc do tych czerwonych literek u dołu twojej odpowiedzi i co widzę …...
    Facet naprawdę pasjonat i wie czym się przyprawia danie i jak je podać, więc zaczynam najpierw oglądać a następnie zaczynam powolutku czytać ;

,,Ruszamy więc od nowa... Trochę inaczej teraz. Bardziej zwarcie, trochę bardziej przemyślanie''

Mądre słowa w sam raz dla mnie pomyślałem sobie i tak też zrobiłem.

Notabene świetne zdjęcia robisz.....są po prostu smaczne a i piórem władasz jak szermierz...

A karę za robienie tak ostrych zdjęć Nikonem może być tylko jedna

...miesiąc kamerą otworkową zdjęcia robić będę...
    pozdrawiam
    Marek Idzikowski

Domyślnie

25,29,32 dla mnie bardzo dobre strzały, reszta zdjęć też OK dlatego że pragę bardzo lubie i odrazu przeniosły mnie w ten klimat uliczek i kolorowych sklepików za co plus aż chce się tam wracać! co do bw, to jakoś mi najbardziej leżą mimo to że za bardzo jakoś sharpowane jeśli chodzi o ostrość to już chyba nawet ktoś pisał powyżej dobrze kadrowane, jest tak aż książkowo... pozdrawiam

Domyślnie

Świetny reportaż !!! mam nadzieję że wspomogłeś człowieka na zdjęciu nr. 36
    Pozdrawiam Tomasz

Domyślnie

bardzo, bardzo fajny zestaw, nie wszystko mi podchodzi, ale większość jest bardzo dobra...

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów