Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 33 z 33

Domyślnie

Witam, jak na rower to ja polecam lowepro PrimusMinimus. Świetnie leży, jest bardzo wygodny, ma dobrze pomyślane mocowanie do statywu, pokrowiec przeciwdeszczowy/błotny (a kto sporo śmiga wie, że się przydaje). Do środka upycham D90 z gripem i podpiętym np. 18-105, dodatkowo 2 szkła, lampę i zostaje sporo miejsca na róże graty tupu, kanapki, klucze rowerowe, zapasowa dętka itd. Ogólnie naprawdę najlepsza opcja - szczerze polecam!
    Z5II; Z5; N17-28; N50Z; T28-75G2; Lampy; Statywy; Torby; Plecaki itd.itp.

Domyślnie

Odnośnie katy to podskocz do Jabbafoto ja tam kupowałem i tam mają to bierzaco na stanie.

Pozdrawiam
    Małe zmiany ... trochę C i do tego L ale i tak dalej tu zostaje

Domyślnie

Kilka luźnych uwag i przestróg.

Od jakichś sześciu lat ganiam z LowePro mikrotreckerem, ale nie polecam go (i zbliżonych konstrukcji) za specjalnie na rower. Ja go woziłem w koszyku na bagażniku. A to dlatego, że od razu odpiąłem pas biodrowy i już go więcej nie założyłem, a plecak bez niego, ma czasem chęć przelecieć przez głowę. Przynajmniej mój miał. Także buja się na boki, przy luźnych uszach, a ciągle je zaciągać jest męczące. A zatem to jedna uwaga. Druga to taka, że jeżeli ktoś, podobnie jak ja, odepnie pas biodrowy, to w tym modelu zostaną mu przy paskach "uszy" z klamrami. Niestety mają one bardzo nieprzyjemną cechę - potrafią nieźle porysować, czy raczej wytrzeć i de facto zniszczyć kurtkę, bluzę, polar itp. Zanim się zorientowałem, zajechałem sobie parę sztuk odzieży. Toteż przestrzegam, przed tym rozwiązaniem - a jeżeli ktoś zrobi jak ja, to należy zupełnie te szlufki wyciąć. Niestety na rower pas biodrowy się właśnie by chyba przydał, w przeciwieństwie do biegania po mieście. Zatem, albo pas biodrowy zawsze, albo wcale - to akurat rozwiązanie z odpinaniem nie jest najlepsze.

Jako firmę LowePro polecam, bo to co mój plecak zniósł to naprawdę cud, a on jeszcze żyje i wygląda na to, że trochę ze mną pobędzie. Przede wszystkim świetne mocne wielokrotne szwy, ramiączka wszyte tak, że kilka razy normalny plecak miałby już dawno je wyrwane. Materiał okryciowy świetny, suwaków nie udało mi się zajechać. Plecaki tej firmy, ale nie tylko tej, mają taką "wadę", że mają mało kieszeni na zewnątrz. Mało bajerów, co czasem utrudnia wycieczki, bo chciałoby się więcej rozciągalnych, konfigurowalnych komór. Ale ładnych kilka razy to tez doceniłem, bo po prostu plecak jest nadal cały i nie urwałem nic, nie rozerwałem, nie zahaczyłem o coś w tłumie, w pociągu, czy w lesie. Jest to zatem w pewnym sensie zaleta tych konstrukcji, świadcząca o przeznaczeniu na lata. Uwaga natomiast na klamry - niestety plastik i z tego co zauważyłem, to najsłabsze ogniwo. W moim plecaku, ostatnio pękł jeden bolec od klamerki - używalna nadal, ale już tak mocno nią nie zepnę tobołka jak bym chciał. Na szczęście ten drobiazg jest prosty i tani w naprawie.
    Plecaki te mogłyby mieć minimalnie grubszą/twardszą wyściółkę z tej gąbki + siateczki pod plecami. Zbyt mocno (zbyt dużą powierzchnią) przylegają do pleców i o ile jest to bardzo komfortowe, o tyle przy masie, którą często się do plecaka foto pakuje, nie sprzyja to najlepiej wentylacji.
    Genialną sprawą jest pas piersiowy, który znacząco odciąża ramiona. Można sobie dorobić jakby ktoś nie miał w swoim modelu. Prosta sprawa, a różnica jak między Nikonem D3 a D60.

Polecam przymierzyć plecak przed kupnem.
    Na rower polecam coś z pokrowcem przeciwdeszczowym, chociaż to można obejść na parę sposobów (peleryna, dorobiony pokrowiec, reklamówka nawet itp). Chodzi nie tyle o bezpieczeństwo sprzętu, bo raczej nic się nie stanie, ale o brud, błoto, wilgoć, które potem ciężko usunąć i nie w każdych warunkach się da.
    Ostatnio edytowane przez mOSAd ; 01-04-2010 o 05:44

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów