Jeden z tegorocznych modeli Nikona
Co sądzicie o tym high zoomie?
Szukaj
Jeden z tegorocznych modeli Nikona
Co sądzicie o tym high zoomie?
Fajny aparacik , dobra optyka, rozsądna cena![]()
niekoniecznie dobra jakość... niestety...
DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoSwiecidełko
Typowe Dla nie lustrzanek Nikona, słaba jakosc zdjęć, spore szumy. Pomijam P100 z racji że jest na CMOS (co dobrze rokuje), a jeszcze nie miałem czasu się za niego zabrać.
ooo P100 też w rękach jeszcze nie miałem... ciekawe... bo kompakciki to niestety Nikon wybitnie mizerne robi...
ale ta matryca z P100 z jej 10mln pikseli to jakoś mi się widzi, że to chyba ten CMOS Sony... tyle, że teraz Sony sprzedało ją Nikonowi... Casio ich używa i niestety kupa na zdjęciach wychodzi... teraz będzie ją miał Fuji... i to chyba jedyna firma, która może z tego skorzystać na plus dla jakości fotek...
zobaczymy co pokaże Nikon...
Jakiś czas temu zawiodłem się na kompaktach nikona. Są chyba najsłabsze na rynku. Najlepsze kompakty wydają mi się od Fuji.
W tej chwili jeśli mówimy o kompaktach to: Canon, Sony, Panasonic, Fuji (tu też zdarzają się wpadki)... reszta jest daaaaaaaaaaaaaaaleko w tyle...
Panasonic?? Jedynie seria LX... czyli można wykluczyć. Widziałeś stopień kompresji JPG w Panasie?? Deczko przeginają.... Do listy Vasca5 dodam Samsunga, tanie a naprawdę sobie radzą, to nie to co było rok temu. Szczególnie seria WB i ST.
Ostatnio edytowane przez Kundzior ; 29-03-2010 o 00:41
no LX od Panasonica to rewelacja... ale jeszcze seria TZ daje radę...
co do Samsungów to niestety mam odmienne odczuciamatryca od ISO 400 robi takie ziarno, że nie można przeczytać małych napisów na zdjęciu przy powiększeniu... o ile seria WB ma sporo wodotrysków i jeszcze jakoś zdjęcia robi to niestety np. ST50 to porażka na całej linii...
ale ja po prostu nie lubię Samsungównie podobają mi się zdjęcia z tego, a widziałeś co robi matryca NX10 przy pstrykaniu JPEGów?? no plastikowe zdjęcia wychodzą
![]()
co do TZ to ludki przychodzą chcą reklamować bo nie ostre :P Tyle że one są ostre, a jedynie komprecha wcina tak zdjęcie że wydaje się nei ostre przy większym powiększeniu. O NX10 za wiele nie napisze bo tyle co na targach mogłem się nim pobawić. A z serii ST miałem na myśli ST550, ST1000, o ST50 nawet nie pomyślałem po prostu nie sprecyzowałem.
Skontaktuj się z nami