Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Nikon 28mmf/2.8D AF

Czy ktoś zna ten obiektyw:

http://www.photo.net/ezshop/product?product_id=35

Mam stałkę 50mm i jestem z niej zadowolony. Czy to jest porównywalna jakość.
    Cena używanej 160$

Anonymous
    Gość

Domyślnie

28mm to zawsze byla bolączka Nikona. Moim zdaniem bardzo kiepskie szklo. Szczegolnie wersja AF. Ni epolecam. Zdecydowanie lepiej wziąc wspaniały 24mm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iczek
    28mm to zawsze byla bolączka Nikona. Moim zdaniem bardzo kiepskie szklo. Szczegolnie wersja AF. Ni epolecam. Zdecydowanie lepiej wziąc wspaniały 24mm
    Iczku, to zalezy ktora wersja. AIS 28/2 uchodzi za bardzo dobre, wrecz rewelacyjne szklo... To samo AIS 28/2.8, ze nie wspomne o szalenie drogim i dobrym AFD 28/1.4
    Pozdrowienia
    Sylwek

Sprzet? Nikogo przeciez to nie obchodzi

Anonymous
    Gość

Domyślnie

No wlasnie to napisalem szczegolnie AF O wersji 1,4 nie bylo mowy wiec nie pisze o tym rewelacyjnym obiektywie

Domyślnie

Oj to niedobrze bardzo To że 35mm u nikona to prawie porażka prócz 35/2 to słyszałem, a teraz jeszcze 28.
    Robi się dosyc duża dzura w stałkach poniżej standartu.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iczek
    Czy masz na myśli obiektyw 24mm f/2.8D AF? Różnica w cenie do 28 nie jest duża. Więc chyba warto dołożyć.
    Obiektywu chcę używać z D70, przeważnie do krajobrazu.

Anonymous
    Gość

Domyślnie

Jak z D70 to kup 20/2.8 i tak bedzie 30 mm wiec wcale nie zaszeroko do krajobrazu.

Domyślnie

No tak, ale 20mm kosztuje już prawie 200$ dolarów więcej. Jeżeli chodzi o krajobrazy to raczej nie robie pejzaży, więc myślę że mi wystarczy.
    N D70
    Nikkor 35, 50, 85, 80-200 ED, 18-70
    SB-800

Domyślnie

nikkor af 35/2D to wspaniałe szkło

a 28/2.8D pewnie przy f=5.6-8 też rewelka
    pozdrawiam
    MiNiStRy

Domyślnie Re: Nikon 28mmf/2.8D AF

Cytat Zamieszczone przez Jamal
    Mam stałkę 50mm i jestem z niej zadowolony. Czy to jest porównywalna jakość.
    28/2,8 AFD nie jest najlepszym szklem w wykonaniu Nikona.
    Polecam "obejscie" ogniskowej porzez AFD 24/2,8 i AFD35/2 - oba szkla sa bajeczne - o ile nie musza na pelnej dziurze pracowac.

o ile musi byc 28 to jeden z neilicznych przypadkow gdzie warto przyjrzec sie Sigmie.
    Pozdrawiam
    Jacek

Uprawnienia umieszczania postów