Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Greenpeace nad Bałtykiem

Witam wszystkich forumowiczów. Po wielu miesiącach przymiarek wreszcie postanowiłem zebrać się na odwagę i wrzucić swoje fotki na forum Na początek kilka zdjęć z zeszłego lata, kiedy miałem przyjemność towarzyszyć wolontariuszom Greenpeace zbierającym podpisy pod petycją w sprawie utworzenia rezerwatów morskich. Zbieraniu podpisów towarzyszyła wystawa i zabawy dla najmłodszych. Jako mało doświadczony fotograf będę wdzięczny za wszelkie komentarze i wskazówki.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

Domyślnie

Czemu tak krzywo ?.

Domyślnie

nie wiem czemu krzywo , ale to pewnie dlatego że nie wiem co jest krzywo ale jak się dowiem to odpowiem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rabinjosef Zobacz posta
    nie wiem czemu krzywo , ale to pewnie dlatego że nie wiem co jest krzywo ale jak się dowiem to odpowiem
    Nie wiesz ?. Czy idąc ulicą mijasz krzywe słupy ?...horyzont też jest pochyły ? itd. itp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zen Zobacz posta
    Nie wiesz ?. Czy idąc ulicą mijasz krzywe słupy ?...horyzont też jest pochyły ? itd. itp.
    No, z tymi słupami to różnie bywa Co do horyzontu, to przyznaję na niektórych zdjęciach nie jest poziomy. Jakoś mi się wydawało że tak będzie lepiej, ale pewnie mi się tylko wydawało.

Domyślnie

Chcesz powiedzieć że horyzont lepiej wygląda krzywy ?. Ciekawe podejście .... tylko nie zdziw sie następnym razem że forumowicze będą Cie krytykować i to mocno.

Domyślnie

krytykę przyjmuję po prostu starałem się by główny temat zdjęcia odpowiednio się komponował ( np. na 1. po wyprostowaniu linii horyzontu pierwszoplanowa postać wygląda nienaturalnie krzywo , na 5. z kolei zależało mi na zgraniu 3 niebieskich elementów z dziewczynką. No i niestety, dodatkowe ogarnięcie horyzontu już nie wyszło. na przyszłość postaram się zwrócić na to większą uwagę.

Domyślnie

Jaki sens mialo ustawienie ostrosci na klapki faceta zamiast na jego twarz (ostatnie zdjecie)?
    Po przeskalowaniu na potrzeby prezentacji w sieci, podostrzaj nieco zdjecia.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Jaki sens mialo ustawienie ostrosci na klapki faceta zamiast na jego twarz (ostatnie zdjecie)?
    Po przeskalowaniu na potrzeby prezentacji w sieci, podostrzaj nieco zdjecia.
    fakt, zdjęcie z klapkami jest "niejasne" tło historyczne jest takie, że kilkanaście minut wcześniej z powodu, którego już nie pamiętam kupiłem mu te klapki , co nie zmienia faktu że dla szerszego grona takie zdjęcie jest niezrozumiałe. czyli kolejna po horyzoncie rzecz do zapamiętania dzięki

Uprawnienia umieszczania postów