Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Natalia

Domyślnie Natalia

Witam
    Dzisiaj chciałbym Wam pokazać kilka zdjęć z sesji z nową modelką Natalią http://www.maxmodels.pl/naty508223.html (he he he, i z nowym obiektywem )

Jak zwykle proszę o oceny i komentarze

1.

2.

3.

Pozdrawiam
    Witek
    NEX 5N i M42
    "Twoje słowa, głupcze, będą cię kiedyś sądzić..."

Domyślnie

Pięknie 80-200 daje radę !
    D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez copyman Zobacz posta
    Pięknie 80-200 daje radę !
    No daje, daje... Ale wiesz, że to przez Ciebie, nie?

Cytat Zamieszczone przez Buli1111 Zobacz posta
    Elegancko i bez zastrzeżeń
    Dzięki
    NEX 5N i M42

Domyślnie

Jedynie jedynka. Na dwójce jest sztuczna poza, mina i oklepana ścianka jakaś. Na trójce niby fajnej, jest jednak denerwujący skrót perspektywy, podkreślony jeszcze światłem i ułożeniem nóg modelki. Dziewczyna wygląda jakby miała takie maciupkie krótciutkie nóżki, chude nieproporcjonalnie do bioder.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Witek "Wisz" Zobacz posta
    No daje, daje... Ale wiesz, że to przez Ciebie, nie? Dzięki
    Drobiazg ! Już się przyzwyczaiłem że większość zła na tym świecie jest przeze mnie !
    D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Jedynie jedynka. Na dwójce jest sztuczna poza, mina i oklepana ścianka jakaś. Na trójce niby fajnej, jest jednak denerwujący skrót perspektywy, podkreślony jeszcze światłem i ułożeniem nóg modelki. Dziewczyna wygląda jakby miała takie maciupkie krótciutkie nóżki, chude nieproporcjonalnie do bioder.
    Dzięki
    Co do dwójki - akurat tutaj poza jest łapana, nie ustawiana, ale raczej moja wina, w złym momencie wyzwoliłem migawke. A tak swoją droga... mOSAd... a jaka poza, mina, ścianka, drzewko czy inny pierdół nie są oklepane? Ile widziałeś super-duper-mega okrywczych zdjęć, który nigdy przedtem nikt nie zrobił? Ściana jest oklepana, ba... pewnie nawet okopana, pobazgrana a nawet osikana przez miejscowe sierściuchy, ale miałem wizję, żeby zrobić przy niej zdjęcie no i zrobiłem
    Jeśli chodzi o trójkę, to nie zauważyłem tego o czym mówisz na początku... ale po dłuższym przyglądaniu się... hmmm, może i coś w tym jest...

Cytat Zamieszczone przez copyman Zobacz posta
    Drobiazg ! Już się przyzwyczaiłem że większość zła na tym świecie jest przeze mnie !
    Apage, satanas!!
    NEX 5N i M42

Domyślnie

Może tak... wolę portret bez rekwizytu, ścianki, drzewa itp., zupełnie w polu lub na rozmazanym tle, ale by miał coś w sobie, by człowiek jakoś wyglądał, nie miał głupiej miny, by można było chwilę się na niego pogapić i tyle. Prosto, bez udziwnień. Bo te udziwnienia często w modelce powodują odruch obronny i jest sztucznie. Oczywiście co innego jak masz swobodną pannę, pozującą 100 razy na minutę i to dla fotografa-niemowy. Wtedy to co innego. Krzewy, murki, drzewka, ona oblezie, wtuli się w nie, położy na nich, uczyni z nich część przedstawienia, gry i integralną część jej charakteru. A tak...

Domyślnie

A nie uważasz, że niedoświadczonej modelce jest łatwiej pozować właśnie wtedy, kiedy ma co ze sobą zrobić? Pozować "bez niczego", w sensie choćby właśnie jakiejś głupiej ścianki czy drzewka - według mnie jest trudniej...

Ok, dorzucam jeszcze jedno...

4.
    Ostatnio edytowane przez Witek "Wisz" ; 24-03-2010 o 01:47
    NEX 5N i M42

Domyślnie

Czwórki nie kupuję... technicznie Ok, ale wyraz modelki mnie nie przekonuje...
    Jedynka najlepsza

Uprawnienia umieszczania postów