Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: staruszkowie :D

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Talking staruszkowie :D

Domyślnie

2 to ja bym nie pokazała
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Do albumu rodzinnego - jak najbardziej.
    Na forum raczej nie bardzo.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

acha oki dzieki za opinie

Domyślnie

Mnie się bardzo podobają, uświadomcie mnie, co w tych zdjęciach złego i nie-forumowego? Liczą się tylko wypaćkane blurem modelki? IMHO duża wartość, reportażowa, portretowa. Z tych zdjęć mogę dowiedzieć się wiele o osobach które są na zdjęciach. Może trochę techniki zabrakło (przejarania, inaczej bym konwertował do B&W), ale i tak jest ładnie.
    Ostatnio edytowane przez korsarz ; 23-03-2010 o 22:17

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez korsarz Zobacz posta
    ....Z tych zdjęć mogę dowiedzieć się wiele o osobach które są na zdjęciach.
    Jeśli można spytać to czego dowiedziałeś się o osobie na zdjęciu nr 2?
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Smile

mOSAd Skoro ja to dostrzegłem co Ty to chyba muszę pokazać znów jakieś swoje dzieła "" bo ostatnio jak mi napisałeś uwagę pod zdjęciem, to tak się przejąłem, że ciągle równam w górę i ciągle widzę że coś z moimi pracami nie tak. Ale widzę, że zaczynam patrzeć na podobne rzeczy co Ty - a Twoje opinie naprawdę mówią że znasz się na rzeczy I to mnie bardzo cieszy że zaczynam widzieć. Widzieć po prostu inaczej.

Cytat Zamieszczone przez Adu Zobacz posta
    Jeśli można spytać to czego dowiedziałeś się o osobie na zdjęciu nr 2?
    Charakter, figlarność, przekora, poorana pracą/wiekiem twarz, doświadczenie, rzekłbym ciężar doświadczenia, ubóstwo, skromność, a mimo to jakaś siła. Tego się dowiedziałem z 2.

Staruszkowie to samograj reportażowo-portretowy, ich twarze mówią jak książka, podczas gdy aby sportretować modelkę (a nie zglamourować make-up czy ubranie) trzeba użyć symbolu, posłużyć się sytuacją albo sięgnąć do głębi jej duszy by wzbudzić emocje. (uwielbiam oglądać rewelacyjne portrety modowe Hannibala i innych, mam się czego uczyć ale to są portrety modowe, glamourowe czy jak je tam zwał, tutaj - prawdziwy portret.

Domyślnie

Taki "pstryk" babci i dziadka imho... Z całym szacunkiem dla seniorów.
    D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3

Domyślnie

no to jestes w bledzie....seniorke chyba zrobilam 20 zdjec zanim mi cos wyszlo.............natomiast senior juz byl zlapany w akcji

skoro uwazacie to za "pstryk" i nic wiecej to chyba nie doceniacie amatorow tylko tu sa sami profesjonalisci???

Domyślnie

Oba zdjęcia od strony kadrowo, sytuacyjnej prezentują całkiem niezły poziom portretowy. Natomiast technicznie, obróbkowo i warsztatowo nie do końca jest już super. Jedyneczka mi szczególnie przypadła do gustu, ale dwójkę jeśli ktoś przedstawiłby w wersji zaawansowanej obróbkowo, z teksturką, winietką, hi- i lowpassami, dopieszczoną - na pewno znalazłaby swoich wielbicieli. Zatem jak na portret jest według mnie dobrze. Jak na skończone dzieło fotograficzne - jeszcze nie.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów