Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Dominika

Oszczędny w słowach Awatar Kochu
    Miasto
    Oborniki/Poznań

Domyślnie Dominika

Oto kilka spontanicznych portretów ...proszę o opinie

1.

2.

3.

Miasto
    Oborniki/Poznań

Domyślnie

Jest aż tak słabo?

Domyślnie

z tych trzech jedyneczka najładniejsza. czemu 1 i 2 różni się kolorami niby b&w a kolorki są
    2xD700, 2xSB910, Z 16 2.8, S20 1.8, T28-75 2.8,N 35 1.8, N50 1.4, 85 1.8, S 150 2.8
    NAKMUAY BLOG

Miasto
    Oborniki/Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thor88 Zobacz posta
    z tych trzech jedyneczka najładniejsza. czemu 1 i 2 różni się kolorami niby b&w a kolorki są
    powiem szczerze, że nie wiem jak to odebrać?

Domyślnie

podoba się, fajna modelka, może ciut straty w cieniach, ale to szczegół, bo modelka nadrabia
    U born unique don't die as a copy...

Domyślnie

a nie widzisz różnicy w kolorach między 1 a 2?
    2xD700, 2xSB910, Z 16 2.8, S20 1.8, T28-75 2.8,N 35 1.8, N50 1.4, 85 1.8, S 150 2.8
    NAKMUAY BLOG

Domyślnie

może minimalnie, ale ta sama konwersja do BW przy 2 zdjęciach zazwyczaj nie daje takiego dokładnie samego efektu, zwłaszcza przy szerszym i ciaśniejszym kadrze co widać jak wyżej
    U born unique don't die as a copy...

Domyślnie

Mnie się podobają. Mają taki spokojny klimat.
    D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3

Miasto
    Oborniki/Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thor88 Zobacz posta
    a nie widzisz różnicy w kolorach między 1 a 2?
    Nie wydaje mi się ,że jestem w stanie osiągnąć dwa identyczne rozkłady szarości biorąc pod uwagę zmienność oświetlenia...z drugiej strony konwersja do BW też faktycznie może wprowadzać pewne zkłócenia...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kochu Zobacz posta
    Nie wydaje mi się ,że jestem w stanie osiągnąć dwa identyczne rozkłady szarości biorąc pod uwagę zmienność oświetlenia...z drugiej strony konwersja do BW też faktycznie może wprowadzać pewne zkłócenia...
    Bardzo łatwo jest to osiągnąć przy automatycznym balansie bieli. Konwersja zależy od niego w bardzo dużym stopniu, toteż wszelkie wahania wpływają na odbiór.
    Co do zdjęć, to modelka najprzyjemniej wyszła na trójeczce. Konwersje zaszkodziły trochę urodzie. Niestety kolorowe i kształtne tło, rozprasza uwagę, stąd nie ma tu złotego środka.

PS. Na odchodnym tknął mnie kolor i plastyka, więc chciałem zapytać o puszkę, ale zerknąłem do EXIFa i już nie muszę. Swój pozna swego...

Uprawnienia umieszczania postów