Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Dominika

Oszczędny w słowach Awatar mikas4
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie Dominika

Dopiero zaczynam zabawę z obróbką i nie wiem czy w ogóle mi to wychodzi. Obrabiając ten portret wydawało mi się że dobrze będzie jak zrobię lekką winietę i przyciemnię trochę tło.

To znowu chyba przesadnie przyciemniłem?

Link do NEF'a
    D90 + N18-105 / N35 / N70-300 / S10-20 / SB-910

Domyślnie

A mi nie podchodzi, denerwują mnie drzwi w tle i zasłonięte włosami oko... i oświetlenie twarzy ale to moje tylko zdanie
    podpis niezgodny z regulaminem forum

Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcogk Zobacz posta
    A mi nie podchodzi, denerwują mnie drzwi w tle i zasłonięte włosami oko... i oświetlenie twarzy ale to moje tylko zdanie
    Kadrowo wiem że nie jest to mistrzostwo świata, mnie też denerwuje to tło, wydaje mi się mało kontrastowe. Po prostu te brązowe drzwi nie pasują. Ciekawi mnie sama obróbka i co można ewentualnie zmienić. Światło faktycznie nie powala na kolana bo jest z lampy, było ciemno a przy wysokim ISO był za mały czas, przez co wychodziła rozmyta twarz.
    Ale dzięki za te uwagi.

Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

A może bez zbytniego kombinowania z tłem. Tu poprawiłem odcień skóry i troszkę wyciąłem zbędne włosy.

Domyślnie

No może trochę z blurem przesadziłem ale na szybko tak skrobnąłem :P

Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Właśnie oglądam te moje wstawione ostanie zdjęcie na monitorze, bo w domu mam lcd i dalej kolorystka mi nie leży. Teraz jak by zdjęcie za zielone było, chyba że monitor coś przekłamuje kolory. Może to wina kiepskiego oświetlenie w tym pokoju i lampy błyskowej ?

Domyślnie

Prędzej to WB

Domyślnie

obróbka marcogk'a dobra, ja wciąż nie potrafię nic zdziałać podczas obróbki, lepszy komp potrzebny i dobry program, a nie picasa, pozdrawiam
    Pozdrawiam Piotr

Domyślnie

Z ciekawostek, zmniejszyłem trochę ostrość kolczyka i podniosłem oczu oraz grzywki, ze względu na przesunięcie w ostrości lub wstępne zbyt duże wyostrzanie (lokalne). Kadr i winieta niezbyt dobre, ale już nie poprawiałem, bo ja bym wolał więcej dołu zdecydowanie.

Uprawnienia umieszczania postów