Close

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 64 z 64

Domyślnie

arek-hs, też o tym właśnie pomyślałem. Znalazłem dwa akumulatory żelowe 12voltowe 2.5Ah, muszę do nich teraz jakaś przetwornice kupić żeby napięcie wyjściowe wynosiło 6volt. Myślę że takie zasilanie wystarczy mi do zasilenia dwóch może trzech lamp na sesji.

Domyślnie

a nie lepiej do każdej lampy aku 6v po prostu? i chyba powinno się dać bezpiecznik
    Nie znam się za bardzo na tym, ale moja sb-25 pobiera 4-5A prądu, yn460-II ładują się jeszcze szybciej, więc i pewnie więcej prądu, pomnóż to razy dwie-trzy lampy i wychodzi całkiem sporo, nie wiem czy przetwornica da radę.
    Ostatnio edytowane przez arek-hs ; 16-04-2010 o 21:57

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slider Zobacz posta
    arek-hs, też o tym właśnie pomyślałem. Znalazłem dwa akumulatory żelowe 12voltowe 2.5Ah, muszę do nich teraz jakaś przetwornice kupić żeby napięcie wyjściowe wynosiło 6volt. Myślę że takie zasilanie wystarczy mi do zasilenia dwóch może trzech lamp na sesji.
    Taka przetwornica będzie kosztowała kilkaset złotych, lepiej użyć aku 6V lub włączyć w szereg odbiornik (żarówkę).

Domyślnie

W ostateczności jakiś stabilizator na radiatorze (kilka/naście zł), ale połowa energii pójdzie w ciepło, a tak na marginesie 2.5Ah = 2500mAh, jaką masz pojemność akumulatorków "paluszków"?

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów