Close

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 64

Domyślnie

Budziko> Przed chwilą listonosz przyniósł paczkę Możesz zacząć odliczać

Wrażenia na szybko: wszystko działa, poniżej 1/4 ładuje szybciutko, fotocela w jasnym pomieszczeniu nie reaguje, pomaga zasłonięcie jej z boków. W plenerze w pogodny dzień bez radyjka będzie pewnie ciężko. Nie piszczy przy ładowaniu. Zacząłem się zastanawiać, czy ma jakieś zabezpieczenie przed przegrzaniem, bo po kilku minutach ostrego katowania palnik robi się gorący

Rozmowny Awatar andrstac
    Miasto
    Przededworze/Chmielnik/Kielce

Domyślnie

Mnie pierwsza paczka również dziś przyszła (zapłacone 17.03, wysłane chyba też). Na druczku napisane standardowo - GIFT. Idą do mnie jeszcze dwie lampki YN-460II (to tak w temacie wątku). Zobaczymy, czy przed świętami dojdą...
    Zaczynają mi się podobać te zakupy w HK

PS: Przez Urząd Celny oczywiście przeszło, tym razem bez cła i VAT, coś tam nabazgrolili tylko (nie zdołałem rozszyfrować). Ciekawe jak z następnymi; odpukać...
    D7k, D80+MB;12-24/F4,70-200/F2.8,SB600,2xYN460II,3xRF602,A600+BH2,LP-FP200

Domyślnie

Czyli lampki YN 460II uważacie, że są warte swojej ceny?
    Jak z powtarzalnością ich błysku? Uzywacie ich do zdalnej pracy czy manualnie na aparacie?
    Zastanawiałem się czy nie zakupić tych z ttl'em ale generalnie mam do tego sb600 a te YN chciałem do zdalnej pracy z rf602. Więc raczej mi ttl nie potrzebny - lepsza większa moc.
    D700,D700, 14,16,35,35,50,55,85,70-200 2xSB900 4xYN460II, YN568

Rozmowny Awatar andrstac
    Miasto

Domyślnie

Ja jeszcze lampek nie dostałem - na razie tylko zestaw z RF. Dwie paczki z lampkami w drodze - powinny dojść jeszcze przed świętami. Nie omieszkam napisać jak się sprawują

Cytat Zamieszczone przez korsarz Zobacz posta
    Ja już nic nie kupuję na Allegro z tego co można dostać na Ebayu. Jak widzę jak Polak Polaka rżnie w d(...)ziurę, to mi się płakać chce. Ceny za te RFy są 5x większe na Allegro. Wstyd, zresztą jak zwykle ktoś się po prostu chce na rodakach szybko dorobić. Kupiłem YN-460 MK 2 z Anglii i RF-602 z 3ma odbiornikami z HongKongu. Wszystko doszło, działa elegancko. A co do gwarancji to podejrzewam, że i tak nie byłoby sensu tego oddawać, w Polsce gwarancje się i tak coraz gorzej realizuje, więc ja przyjmuję już z góry że towar gwarancji nie posiada i warto wybierać taki który oferuje dobry stosunek ryzyka zepsucia do ceny.
    Co do tego to byłbym ostrożny z takim podsumowaniem. Zauważ, że jak ktoś (firma) sprowadzi tego jednorazowo z 50 szt, to na 100% dostanie cło i vat. Musi też (raczej) udzielić gwarancji (która sprowadza się w praktyce do wymiany sprzętu na nowy). Więc suma sumarum zarobek nie jest taki wielki.
    Ostatnio edytowane przez andrstac ; 26-03-2010 o 10:50

Domyślnie

...taaaa tylko ze potem tłumaczą jak się coś 3 raz zepsuje że to przecież chińszczyzna, albo na siłę że jest z winy użytkownika...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrstac Zobacz posta
    Zauważ, że jak ktoś (firma) sprowadzi tego jednorazowo z 50 szt, to na 100% dostanie cło i vat. Musi też (raczej) udzielić gwarancji (która sprowadza się w praktyce do wymiany sprzętu na nowy). Więc suma sumarum zarobek nie jest taki wielki.
    Ale przy zakupach hutrowych cena tez jest inna niz przy detalu, można przyjąć, że upust z tego tytułu pokryje spora część vatu i cła. A co do gwarancji od polskeigo sprzedawcy, to nie jest ona do niczego potrzebna skoro za cenę jednego RF602 na Allegro mozna kupić dwie sztuki od sprzedawcy z Hong-Kongu.
    Sam kupiłem RF602 za 85 zł z przesyłką, dotarła po 12 dniach.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Budziko Zobacz posta
    a tu jest porównanie PHOTTIX TETRA PT-04 II oraz YONGNUO RF-602 http://forys.net/test-phottix-pt-04-...ongnuo-rf-602/
    Przeczytałem test i mam jedno pytanie. Chcę kupić zestaw z 3 odbiornikami, czy bedę musiał dokpić dodatkowe dwa kabelki, które jak jest napisane w teście, nie są dodawane?

Rozmowny Awatar andrstac
    Miasto

Domyślnie

Dostajesz to co masz w opisie aukcji. Ja w zestawie RF-602 dostałem nadajnik, trzy odbiorniki, kabelek do wyzwalania aparatu i trzy kabelki do wyzwalania lamp, oprócz tego oczywiście baterie; cena zestawu 170 zł z wysyłką. I to dostałem

Domyślnie

To jeszcze dopytam, może ktoś wie, czemu wersja do D90 http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?...=STRK:MEWAX:IT
    jest o ponad 40 PLN droższa od wersji do D300 http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?...=STRK:MEWAX:IT
    Czy końcówka jest aż tak droga?

Domyślnie

Wydaje mi się, że sprzedawcy się po prostu pomyliło, to pewnie powinna być aukcja z 2 odbiornikami (cena jest taka sama jak zestawów z 2). Mi niepotrzebny ten kabelek, więc kupię pewnie właśnie wersję do d90

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów