Wiem że na forum jest dużo zwolenników tej marki, więc wrzucam
Oczywiście wszyskie komentarze mile widziane (zwłasza tzw. "konstruktywna krytyka").
Szukaj
Wiem że na forum jest dużo zwolenników tej marki, więc wrzucam
Oczywiście wszyskie komentarze mile widziane (zwłasza tzw. "konstruktywna krytyka").
D800; D300; 3xSB800; N70-200/2,8VR; T24-70/2,8VC; N50/1,4 itd
Nic szczególnego - wnętrze luksusowego samochodu. Wygląda fajnie ale można by to dopracować. Według mnie do poprawki: przednia szyba i widok za nią, napój w drzwiach, paproszki do wystemplowania, światło na prawej wycieraczce oraz symetria (widać na drzwiach, pasach).
Jak już robisz fote symetryczną to dobrze byłoby zadbać aby z lewej było podobnie ucięte jak z prawej. Twingo za szybką wygląda słabo, powerade w schowku jeszcze gorzej, kierownica ciut krzywo. Poza tym ok, generalnie dobry pomysł, możnaby poprawić wykonanie. .
Ja bym zmniejszył otwór oraz czas i dopiero strzelił lampą wtedy powinna być lepsza widoczność za szybą bo jest strasznie przepaloneTak swoją drogą moja ulubiona marka
![]()
Dzięki za komentarze i porady, z pewnością każda sugestia czy wręcz "pokazanie palcem" się przyda.
Zdjęcie prosto z puszki, czasem pobawię się jedynie krzywymi, czasem delikatnie przekadruję. Na razie staram się bardziej nie ingerować w obrazek i skupiam się na prawidłowym oświetleniu. Póki co świecone jedną Sabinką, ale planuję zakup kolejnej
Widok za przednią szybą oczywiście też mógłby być ciekawszy, auto oczywiście "na chodzie" ale brak czasu mocno mnie ograniczał. W sumie zrobiłem 27 zdjęć, wliczając w to zmianę obiektywu w 15 minut (sprawdzałem w exifiach). W tygodniu mam umówione Z3, więc nie będzie już takiego spontanu i postaram się bardziej przyłożyć
Tymczasem jeszcze jedno
D800; D300; 3xSB800; N70-200/2,8VR; T24-70/2,8VC; N50/1,4 itd
Gdyby nie ten flash to możnaby się skupić na zaletach a tak to wszystko popsuł. :/
D610 + D90 | 14 2.8 | 35 1.8 | 50 1.4 | 85 1.4 | (105 2.0 DC) | SB800 + YN465 + YN465II
podstawa fotografii (i naszej-klasy oraz fotki)...zdjęcia robione flashem przez szybę nie wyjdą nie ma siły choćbym nie wiem jak kombinowali...
skoro to spontan to się nie przyczepiam do niczego, bo każdy czasem tak ma...RAW!!! rób to w RAW-ach, myśl nad kadrem, głębią i światłem aby przypadkiem nie poruszyć zdjęcia...pamiętaj o ISO a lampa...lampe to bym dał daleko od aparatu np. 2 po bokach przez drzwi wpadające, RAW to nie ingerowanie...to cyfrowa klisza :P
Skontaktuj się z nami