Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24
    Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hydra_nt Zobacz posta
    No cóż, od jakiegoś czasu niedowład ustąpił i CMS działa.
    Tylko połowicznie, czyli dla plików niewypranych z metadanych, głównie z profilu icc, czyli dla de facto wcale nie tak dużej liczby grafiki, która to przez użytkowników, to przez oprogramowanie jest z metadanych skutecznie odzierana.

Tak, jak chrome, działa też opera, ale psu na budę takie działanie.

Na chwilę obecną, do przeglądania zdjęć, pozostaje tylko FF.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartos Zobacz posta
    tylko FF (choć nie przy domyślnych ustawieniach) i Safari radzą sobie np. ze zdjęciami zapisanymi w AdobeRGB
    No tak, ale ten kto przygotowuje zdjecia do sieci w adobeRGB to chyba lekko przesadza, od kiedy pamietam moja przygode z fotografia cyfrowa to zdjecia przygotowuje sie w sRGB i problemu nie ma
    A zarzadzanie kolorem w chromie to masakra, prawda, ze tylko FF, tylko, ze ja uzywam chroma od poczatku jego istnienia i daje rade

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    No tak, ale ten kto przygotowuje zdjecia do sieci w adobeRGB to chyba lekko przesadza, od kiedy pamietam moja przygode z fotografia cyfrowa to zdjecia przygotowuje sie w sRGB
    ja to wiem, Ty to wiesz ... wielu innych też to wie ... ale jest ogromna ilość osób, która nie ma o tym pojęcia
    albo co najwyżej wie, że w trybie AdobeRGB mają większą gamę kolorów i domyślnie ustawiają w swoich aparatach aby zdjęcia były robione w AdobeRGB ... ale nie wiedzą, że po obróbce a przed wstawieniem zdjęć do internetu należy zrobić jeszcze konwersję na sRGB
    później efekt jest taki, że wiele osób się dziwi dlaczego ich zdjęcie ma inne kolory w Photoshopie a inne na stronie internetowej
    dlatego ważne jest by z jednej strony uświadomić te osoby by pamiętały o konwersji na sRGB a z drugiej strony ważne jest by mieć w swoich przeglądarkach włączone "zarządzanie kolorem" by móc prawidłowo oglądać zdjęcia, które są zapisane w innej przestrzeni kolorystycznej
    NinoVeron |==========[> | IG | Flickr | BLOG | MM | FB
    "na co sprzętu qpa gdy fotograf d..."

Domyślnie

A ilu ma monitor ktory nie wyswietli adobeRGB i wydaje im sie, ze cos ten poszerzony profil da

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów