Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Domyślnie cooleżanka KASIA

Pierwszy raz tu - a więc witam wszystkich.
    Wstawiam fotki wykonane w takim niby domowym studio. Studio jest "bardzo niby" i "bardzo domowe" (dwie żarówki, dwa halogeny, które dają żółte niestety światło - ale jednak światło, dwie parasolki i dwa tła) - no ale fundusze mocno ograniczają. Tyle wstępu. Proszę o komentarze, wskazówki, opinie.
    Modelowała i się malowała: cooleżanka KASIA
    1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.

Pozdrawiam
    kahorka

Domyślnie

Myślę, że jak na warunki domowe wyszło bardzo dobrze. Pewnie, że można się czepić tego czy owego, jednak ogólnie mi się podoba

Domyślnie

Napiszę tak - ogromny potencjał, będziesz robić świetne zdjęcia - walcz, próbuj, jest rewelacyjnie. Nie, nie tu, nie na tych zdjęciach - w głowie.
    Z porad, to niewiele mogę rzec przy takich ograniczeniach - chyba tylko tyle byś podchodziła ze światłem bliżej do modelki, a tę odsuwała od tła. Zwracaj baczną uwagę na cienie, na twarzy i tle.
    Modelka świetna, przekaż cooleżance gratulki i wykorzystuj ją ile wlezie.

Edytka: trochę dopiszę jednak, może coś da... Czwórka najlepsza technicznie, pokombinowałbym jeszcze z kadrem. 5 - bardzo fajne, zabrakło światła na nogach, ręce z tyłu itp - ale kombinujesz dobrze. 6L - dobre: minimalnie zrównoważyłbym błyski i czernie - czyli zmniejszył kontrast. 6P - byłoby *genialne* gdybyś opanowała tu światło (cień od nosa) oraz dokładniej z lewej przycięła kadr - kompozycja sama w sobie rewelacyjna. W sumie dwójeczka też całkiem dobra, mimo ostrego światła. Uwaga na odblaski na twarzy - można korygować obróbką od biedy, wtedy zachowamy ogólny kontrast. Albo stosować bardziej rozproszone światło. Trzeba tu szukać złotego środka między kontrastem, przepaleniami, blaskiem, nudą... Dasz radę.
    Zabrakło światełka z góry na włosy (wystarczyłaby jakaś blendopodobna płaszczyzna w sumie - nie musi być od razu reflektor)
    Ostatnio edytowane przez mOSAd ; 18-03-2010 o 01:00

Domyślnie

Dzięki za komentarze,
    A tak dla ścisłości cienie na tle były zamierzone, jednak cienie na twarzy modelki - NIE. Z tym będę walczyć, choć powiem szczerze, że ta cała fizyka świateł trochę mnie przeraża.
    mOSAd - piękne dzięki, motywujące to co piszesz

pozdrawiam
    kahorka

Uprawnienia umieszczania postów