Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: ***

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

no i znowu posypały się pochwały
    niedługo jurgenowi woda sodowa przez nas uderzy do głowy
    może ktoś do czegoś się przyczepi - bo ja nie mam do czego
    no może tylko jedno: w tytule postu zamiast trzech powinno być pięć gwiazdek
    czyli numeracja jak w pięciogwiazdkowym hotelu
    albo foto na piątkę, a nie na trzy z minusem

Domyślnie

Spokojnie Chyrzy. Jestem normalny .
    Twoja zimowa Puszcza bardzo się podobała.
    pozdrawiam
    "czuję jak rodzi się moc"

Domyślnie

chłopaki jak się już tak podniecacie tym odbiciem,
    to ja byłbym za tym, aby je jakoś kadrem podkreślić
    poziom wody wyrównać do poziomu
    no i pokazać mi w formacie 40x70 cm bo najsmaczniejsze siedzi pewnie w różnicy ostrości ptaka i ptaka w lusterku
    i tam na pewno czuć jest wspaniałą głębię przez co ma się wrażenie że ptak leci w przestrzeń na spodku
    a do dna tego spodka przyczepił się pasażer na gapę
    i w takim układzie sympatyczne żółte plami w tle nie mają racji bytu - zamalować )

Domyślnie

załamałem się.
    JK - ekscytujące, nie fajne, po prostu nie spodziewasz się (ja się nie spodziewałem) odbicia od ptaszyny wielkości pieści, która stoi oddalona od wody. Dzieki za przykłąd z budynkami. Nie przyszło mi to do głowy.
    Chyrzy jak znajdziesz mi punkt odniesienia, tak aby złapać poziom na tej focie to bedziesz zgadywał. Ptak idzie pochylony, do tego dochodzi nierównomierny brzeg. Jeżeli chodzi o wielkość kadru, ostrosc odbicia, to sobie daruj, za długo się znamy z widzenia przyjnajmniej. Wiesz jak to będzie wyglądało i przecież nie o to ci chodzi. Jeżeli chcesz coś zamalowywać, to jeden mały kroczek dalej i można ptaszynę wyszparować razem z odbiciem. Dalszy ciąg znasz.

Pozdrawiam gorąco

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jurgen Zobacz posta
    załamałem się.
    JK - ekscytujące, nie fajne, po prostu nie spodziewasz się (ja się nie spodziewałem) odbicia od ptaszyny wielkości pieści, która stoi oddalona od wody. Dzieki za przykłąd z budynkami. Nie przyszło mi to do głowy.
    Chyrzy jak znajdziesz mi punkt odniesienia, tak aby złapać poziom na tej focie to bedziesz zgadywał. Ptak idzie pochylony, do tego dochodzi nierównomierny brzeg. Jeżeli chodzi o wielkość kadru, ostrosc odbicia, to sobie daruj, za długo się znamy z widzenia przyjnajmniej. Wiesz jak to będzie wyglądało i przecież nie o to ci chodzi. Jeżeli chcesz coś zamalowywać, to jeden mały kroczek dalej i można ptaszynę wyszparować razem z odbiciem. Dalszy ciąg znasz.

Pozdrawiam gorąco
    narzędziem measure (I) przeciągasz wzdłuż miejsca gdzie jest najostrzej
    moim skromnym zdaniem od nogi w miejscu spotkania z wodą do małego jasnego patyczka sterczącego w pionie tuż przy prawej krawędzi zdjęcia
    (na lewo w dół od tego patyczka jest coś rudego a nad nim pozioma kreska już poza GO)
    potem wybierasz z menu
    image/rotate canvas/arbitrary
    PS jest tak sprytny że w polu Angle wpisuje odpowiednią wartość, czyli pozostaje nacisnąć OK
    na koniec albo wykadrować powstałe w rogach kliny, albo zamalować
    jednocześnie przyznam Ci rację, że ptak jest pochylony, linia brzegu jest nierównomierna a co najważniejsze ogólnie to tu nie czuje się przechyłu
    jednak ja dbam o zachowanie najwyższego poziomu naszej jurgenowskiej skali
    także w Twoim przypadku byłem na pewno dużo bardziej wymagający
    i chyba już spasuję bo nie chciałbym spotkać sie z Twoją pięścią
    pozdrawiam gorąco

Domyślnie

stawiam wódkę w Białowieży, tylko kiedy?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jurgen Zobacz posta
    stawiam wódkę w Białowieży, tylko kiedy?
    dziękuję
    zapraszam http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=13954 1-3 grudnia
    albo każdy inny dzień tygodnia i miesiąca progi moich włości stoją waćpan otworem dla tak zacnych gości

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów