Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Domyślnie

Nie ten dział...
    pozdrawiam serdecznie
    www.joannagrzelak.pl | www.spfl.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez novell Zobacz posta
    no wlasnie halo halo znawcy tematu
    512mb i DDR5 czy 1gb i DDR3?
    Przy Radeonie 5850 to 1GB DDR5 :] ... a tak poważnie to zależy od karty.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez novell Zobacz posta
    no wlasnie halo halo znawcy tematu
    512mb i DDR5 czy 1gb i DDR3?
    A co to ma za znaczenie?

A co do porady autorowi wątku, najtańsza jakakolwiek karta jaka jest na rynku, może być używana i za resztę monitor.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Starachowice

Domyślnie

Witam ponownie
    Temacik już ogarnięty, nabyłem monitor oraz grafikę. Monitor to iiyama ProLite E2407HDSD (tak tak ten o który pytałem na pierwszej stronie wątku) oraz GeForce with CUDA GTX 260 Gainward 896MB. W połączeniu z XP-ekiem w testach ładnie śmiga.

Dziękuję wszystkim zabierającym głos w tym wątku
    Pozdrawiam Michał
    D2x mmmm D70s S28-70 T50-250

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mim2brs Zobacz posta
    Witam ponownie
    Temacik już ogarnięty, nabyłem monitor oraz grafikę. Monitor to iiyama ProLite E2407HDSD
    Oczywiście przeznaczeniem tego monitora są dokumenty word, arkusze excell ew. jakieś gry ? ... bo do zabawy z kolorem to się to nie nadaje.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Starachowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    Oczywiście przeznaczeniem tego monitora są dokumenty word, arkusze excell ew. jakieś gry ? ... bo do zabawy z kolorem to się to nie nadaje.
    Nie tylko, zabawa z kolorem również.
    A jeśli masz coś lepszego do 1100 podziel się opinią
    Monitor mogę odesłać.

Domyślnie

Nie tylko, zabawa z kolorem również.
    A jeśli masz coś lepszego do 1100 podziel się opinią
    Monitor mogę odesłać.
    EIZO S1731 - matryca PVA, 10 bit LUT .... jedyny minus to mały ekran bo 17" czyli większy niż 17" CRT ale mniejszy od 19" CRT
    DELL 2209WA - matryca IPS, 8 bit (większy ale gorsza elektronika niż w EIZO ... ale i tak lepszy niż produkt monitoropodobny który kupiłeś z 6 bitową matrycą z fatalnymi kątami jak to w TN)

... a jeśli nie grasz trzeba było nie kupować karty do gier i zamówić np. NEC P221W z kalibracją ... i jeszcze zostałoby z 2-3 stówy na kartę która tak samo wyświetla 2d jak model który nabyłeś za ~9 stówek

Witam ponownie
    Temacik już ogarnięty, nabyłem monitor oraz grafikę. Monitor to iiyama ProLite E2407HDSD (tak tak ten o który pytałem na pierwszej stronie wątku) oraz GeForce with CUDA GTX 260 Gainward 896MB. W połączeniu z XP-ekiem w testach ładnie śmiga.
    To były testy w Quake czy Crysis ? ... bo założę się że kolor pomarańczowy wyświetlony na całym ekranie doskonale pokaże tandetność tego monitora (nie będzie jednego koloru tylko pionowy gradient)
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 19-03-2010 o 10:03

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Starachowice

Domyślnie

Kąty kątami i tak siedzę na przeciwko niego nie patrze na niego pod kątem. Grafika taka bo też czasami trzeba się jakoś oderwać od monotonii pracy itp. Co do samego monitora to mniejsze niż 22" nie były brane pod uwagę.

Domyślnie

Kąty kątami i tak siedzę na przeciwko niego nie patrze na niego pod kątem.
    Patrzysz pod innym kątem na obrzeża monitora niż na centrum .... no chyba że "skanujesz" ekran linia po linii, przemieszczając głowę to faktycznie będzie patrzenie pod kątem prostym i char kątową można olać (jest na świecie choć jedno stworzenie które tak ogląda monitor ?).

Jeśli siedzisz idealnie na wprost monitora z matrycą TN to kąty są ogromnym problemem bo barwa na górze ekranu jest inna niż na dole - coś takiego się nie nadaje do zabawy z kolorem. Na lewo/prawo też nie jest idealnie ale to już mniejszy problem niż góra/dół.

Podczas nawet grania na TN widać "przyciemnione" niebo w jakiejś grze wzgl. dołu ekranu.
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 19-03-2010 o 10:58

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów