Szukaj
Obróbka zabiła te zdjęcia. Okropnie przeostrzone włosy i oczy.
NEX 5N i M42
"Twoje słowa, głupcze, będą cię kiedyś sądzić..."
Brzydal mi się najbardziej podoba![]()
Na 1 te włosy jakieś takie przeostrzone...
2 ładne jest.
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
tak lepiej bo cos cały czas leży u mnie wyostrzanie po zmniejszeniu i kompresji do jpg nefy tak nie wyglądają ale jak ogladam potem jpg to cały czas myślę ze jest nieostro
Witek może podeśle oryginalnego nefa i podpowiesz jak to zmniejszyć i wyostrzyć
nikon d610 + mir 35 f 2 + sonnar 180 f 2,8 nikor 50 mm f 1,8 sb 600 nikor 35-105 f3,5-4,5
Nie wiem czego użyłeś do wygładzenia skóry "brzydala", ale lepiej nie używaj tego więcejNo chyba, że dla płci pięknej i z dokładniejszym maskowaniem. No i nie wyostrzaj tak bardzo szczegółów
P.S. Modelka całkiem, calkiem...
"Nie oglądaj się za siebie, bo ci z przodu ktoś... zrobi krzywdę"
Kadry fajne, udane portrety, obróbka natomiast zła, zarówno pod kątem ostrości, wygładzania, jak i selektywnego nasycenia kolorów, podkreślania oczu itp. Całość obróbki do spokojnej analizy, bo widać że się miotasz. Zawsze należy ocenić zdjęcie po zmniejszeniu jeszcze raz - to co i my widzimy.
dzięki mOSAd dla mnie najważniejsze ze podobają się zdjęcia jako kadry i kompozycje, obróbka to proces wtórny i mam nadzieję się jej wyuczyć na razie faktycznie mocno eksperymentuję i staram się wypracować coś na kształt swojego stylu
nikon d610 + mir 35 f 2 + sonnar 180 f 2,8 nikor 50 mm f 1,8 sb 600 nikor 35-105 f3,5-4,5
Skontaktuj się z nami